Лозинке и корисничка имена одлазе у прошлост

У току је трка технолошких компанија да нађу нова сигурносна решења за мобилни идентитет. Једно је осмишљено у далекој Азији, а за тржиште „избрушено“ уз помоћ српских програмера у београдској компанији „IPification“, чија ја централа у далеком Хонг Конгу

Стручњаци из Србије: Стефан Костић и Александар Бранковић

У новобеоградском булевару који носи име по научнику Милутину Миланковићу налази се једина испостава компаније „IPification“ чија ја централа у далеком Хонг Конгу. У српском огранку ради петнаестак наших ИТ стручњака. Још толико је колега у дирекцији, а изворно азијска фирма има сараднике широм света.

На челу компаније основане 2017. налази се искусни Хари Чанг, стручњак за сајбер безбедност, који је вишедеценијским искуством на руководећим местима стекао углед топ ИТ менаџера. Уз њега као оснивача, на највишим компанијским позицијама су двојица стручњака из Србије: Стефан Костић (CEO) и Александар Бранковић (CTO водећи инжењер).

Област рада компаније „IPification“ је креирање решења за мобилни идентитет и његова заштита, тј. заштита корисника мобилних апликација.

Једним од производа, крајем прошле године победили су најпре на националном – српском, потом и регионалном такмичењу за нова финтек решења Elevator Lab Challenge, у организацији Рајфајзен банке. У наредном периоду очекује их представљање на међународном Демо дану истог такмичења, које победнику отвара врата сарадње са овом банкарском групацијом.

Од почетка 2021. сигурносном решењу које се развија на релацији Београд – Хонг Конг стигла су и друга признања на међународним, високотехнолошким такмичењима јер припадају новој генерацији алата безбедности.

Како појашњава Стефан Костић (33) за Економетар, мобилни идентитет постаје горућа брига са порастом коришћења мобилне технологије, онлајн плаћања, других трансакција, свакодневних активности које се обављају преко паметних телефона.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПOСAO НAДAХНУТ ЖИВOТOМ: „КAРИJEРA У дм-у ЗAСНИВA СE НA КOНТИНУИРAНOМ УЧEЊУ“: Људи су у средишту дигиталне трансформације
  • ГЕНЕРАТОР ПРОЈЕКАТ ОТП БАНКЕ ПOДРЖAВA И УЛAЖE У ДOМAЋE ПРEДУЗEТНИКE: Oни кojи пoкрeћу, инспиришу и инoвирajу
  • ВЛАДИМИР ВАСИЋ, ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УДРУЖЕЊА БАНАКА, О СПОРНОМ ОСИГУРАЊУ КРЕДИТА КОД НКОСK: Штету због поплаве тужби, платићемо сви
  • НАДИЦА МИЛАНОВИЋ, МЕНАЏЕРКА ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТЕ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Делта пружа шансу за креирање бизниса
  • ДИДС 2021 Digital – ВИРТУЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Главна улога интернета у нашим животима
  • Стартовала Дигитална платформа за циркуларну економију
  • Следећи број Економетра излази 4. маја 2021.
Podelite ovaj tekst: