Једнаке могућности за жене Балкана

Више од стотину учесница из шест балканских земаља присуствовало форуму у главном граду Македоније. Удружење пословних жена Србије организовало семинар „Нове информационе и комуникационе технологије и изазови мобилности“. Твитер се показао као најсавременији модел за масовно брзу комуникацију

zeneУз учешће више од стотину жена (и малог броја мушкараца) из шест балканских земаља, у пријатној и радној атмосфери, у Скопљу је од 11. до 14. новембра одржан четврти међународни ФРЕЈА форум под називом: „Једнаке могућности, демократија и изазови мобилности“. Претходна три форума одржана су у Тузли, Загребу и Београду. У наредној години домаћин ће бити Тирана.

На ФРЕЈА форумима су до сада учествовале представнице из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Турске, Албаније и Македоније. Делегацију Србије на ФРЕЈА форуму у Скопљу представљало је 26 чланица Удружења пословних жена Србије.

Циљ оваквог окупљања представника невладиних организација и грађанског друштва на западном Балкану, а у оквиру ФРЕЈА форума, јесте узајамна размена искустава и знања, едукација жена на семинарима и рад у радионицама различитог садржаја. Програм ФРЕЈА промовише развој интереса жена, односно развијање менторског односа између предузетница из нашег региона и предузетника из европских земаља ради успостављања сарадње.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: