Банка Интеза помаже развој српске економије

Групација Интеза Санпаоло значајно доприноси развоју локалне економије у Србији и веома смо задовољни резултатима Банке Интеза, која је водећа на српском тржишту и вишеструко је награђивана за квалитет услуга који пружа, оценио је Масимо Пердићи, директор групе за југоисточну Европу

intezaБанка Интеза у Србији има велику базу клијената и наставиће да, као банка са највећим тржишним учешћем, и даље подржава своје клијенте. Ми подржавамо наше клијенте који имају велике извозне послове. Међутим, морам да напоменем да је криза утицала на то да неки наши клијенти извозници значајно смање своју активност. Наша жеља је да, пошто они сада обнављају уговоре, ми наставимо да их подржавамо. У другом сегменту имамо и значајну базу малих и средњих предузећа којима такође пружамо наше услуге. Иако су нека од тих предузећа имала проблеме са ликвидношћу током кризе, видљиво је да се они полако опорављају. Имамо више кредитних линија којима пратимо њихово пословање. Још један значајан сегмент нашег пословања су пољопривредна газдинства која су такође наши клијенти. Има интенција да услуге њима буду субвенционисане од стране државе, што значи да ће та газдинства боље поднети кредите. У сваком случају, Банка Интеза у Србији наставља да на најбољи могући начин пружа услуге и привреди и становништву – рекла је Драгиња Ђурић, председница Извршног одбора Банке Интеза у Србији, приликом посете новинара београдских медија седишту банке Интеза Санпаоло групације у Лондону 28. новембра.

У представништву Интеза Санпаоло групације у Лондону (Лондонски Хуб) новинари из Србије имали су прилике да се, у разговору са Масимом Пердићијем, директором групе за југоисточну Европу, и Микелом Дапријем, директором међународних операција у Лондону, упознају са радом овог представништва и са укупним резултатима које ова велика италијанска банкарска групација постиже.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: