КАКО ДА УНАПРЕДИТЕ ПОСЛОВАЊЕ: Мали бизнис на интернету

Поседовањем интернет сајта предузетници могу да уштеде новац и да фирми обезбеде стално онлајн присуство

За унапређивање рада малих или средњих предузећа у Србији данас је посебно важно поседовање интернет сајта, јер савремено пословање постаје скоро незамисливо без смисленог присуства на Интернету, чак и за мале и традиционалне породичне бизнисе. Иако стручњaци из Рeгистрa нaциoнaлнoг интeрнeт дoмeнa Србиje (РНИДС) већ годинама истичу предности oнлajн присуства у пoслoвнe сврхe, наш је утисак да је важност Интернета схватио само мaли брoj прeдузeтникa.

Узмимо за пример столара који поправља намештај по кућама, а који нема свој сајт. Да би потенцијалне муштерије знале да он постоји, он мора да се оглашава, јер не може стално да се ослања само на личне препоруке. Оглашавање кошта, а најисплативији и најефикаснији начин оглашавања је на Интернету, јер данас скоро сви грађани, када им затреба било који мајстор, „потегну“ Гугл претрагу. Зато „наш” измишљени столар и даје огласе на огласним сајтовима или плаћа промовисање садржаја на друштвеним мрежама.

Међутим, шта се дешава са тим његовим оглашавањем? Он редовно месечно плаћа да буде присутан на одређеним сајтовима, у нади да ће потенцијалне муштерије да нађу баш његов оглас, када у Гугл укуцају неку од услуга које он пружа. Кад престане да плаћа огласе, њега више нема на огласном сајту. Његове садржаје на друштвеним мрежама је видео одређен број људи, када су објављени и промовисани, а кад су нестали из видокруга његових пратилаца, нестао је и он. Ти садржаји нису никог одвели на неку његову интернет локацију и иза њега није остао никакав траг на Интернету. Тако се после, рецимо, годину дана оглашавања, столар нађе у ситуацији да је све што је уложио у оглашавање нестало.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Српско-грчки пословни форум за бољу сарадњу
  • ШВЕДСКИ БРЕНД ХРАНЕ ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ „ХУСЕ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖАВА 30 ГОДИНА РАДА: Достава хране за љубимце на кућну адресу
  • ДОДЕЉЕНА ЈУБИЛАРНА ДЕСЕТА НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ: Хемофарм добио националну награду
  • ЖИВOTНO OСИГУРAЊЕ У ВИНEР ШTEДИШE OСИГУРAЊУ У СРБИJИ: Предности прoгрaма мeшoвитoг oсигурaњa живoтa 3Д
  • Фељтон: Звонимир Павлек: Успешна трговина Проучавајте купце и конкуренцију
  • Следећи број Економетра излази 7. марта 2017.
Podelite ovaj tekst: