ИЗГРАДЊА БРЕНДА ЈУМИС НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Од једног запосленог до двеста радника

Компанија коју је пре две и по деценије основао Нишлија Милован Коцић и дао јој име „Јумис“, данас производи 5.000 тона супа, чајева и прашкастих производа, извози у 25 земаља света и остварује приход од десет милиона евра. Уз све то, негује и доброчинство и овогодишњи је добитник награде Виртус у категорији малих и средњих предузећа

Милован Коцић 21. јануара у Београду прима награду Виртус од америчког амбасадора Кајла Ската

Пре седам година, компанија „Јумис“ (Yumis) из Ниша је, по оцени жирија Коморе младих лидера, словила за најперспективнији бренд Србије. У „Јумису“ истичу да су протеклих година оправдали то признање, проширили производњу и програм, освојили нова тржишта у свету. У разговору за Економетар то потврђује и Јагода Николић, генерална директорка компаније.

– Били су у праву они који су тврдили да смо најперспективнији бренд у Србији. Прошле године прославили смо двадесет и пет година од оснивања. Много тога смо урадили последњих година, имамо пуно нових производа, тржиште смо удвостручили, извозимо у 25 земаља света, доступна су нам тржишта о којима нисмо ни сањали пре седам година, као што су афричке земље Сомалија и Кенија. Наравно, задржали смо и стара тржишта. У Србији не постоји малопродаја ни велепродаја са којом не послујемо. Обим производње је око 5.000 тона годишње, односно 400 до 500 тона месечно. Извозимо у 25 земаља света и остварујемо приход од десет милиона евра годишње, од чега 40 одсто у извозу. Прошле године урадили смо оптимизацију радне снаге, увели смо нови начин планирања, продаје, набавке и производње и на тај начин смо доста уштедели. Тренутно имамо око 200 запослених, наводи наша саговорница.

Из погона „Јумиса“ сада излази 300 производа које купују све бивше републике СФРЈ, земље у окружењу – Албанија, Грчка, Бугарска, Мађарска, Румунија, затим, Италија, Француска, Немачка, Шведска, далеке земље, као што су поменуте Америка, Сомалија и Кенија. Компанија сарађује и са највећим трговинским малопродајним ланцем у Русији „Тандер Магнитом“. Највише се траже супе, али и чајеви, пудинзи, шлаг, зачини.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Српско-грчки пословни форум за бољу сарадњу
  • ШВЕДСКИ БРЕНД ХРАНЕ ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ „ХУСЕ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖАВА 30 ГОДИНА РАДА: Достава хране за љубимце на кућну адресу
  • ДОДЕЉЕНА ЈУБИЛАРНА ДЕСЕТА НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ: Хемофарм добио националну награду
  • ЖИВOTНO OСИГУРAЊЕ У ВИНEР ШTEДИШE OСИГУРAЊУ У СРБИJИ: Предности прoгрaма мeшoвитoг oсигурaњa живoтa 3Д
  • Фељтон: Звонимир Павлек: Успешна трговина Проучавајте купце и конкуренцију
  • Следећи број Економетра излази 7. марта 2017.
Podelite ovaj tekst: