„СЛАТКА ЈЕСЕН” ИЗ ПОЖЕГЕ: СЛАТКО И ЏЕМОВИ КАО СУВЕНИРИ: Из банкарства у предузетништво

Ивана Пановић, мајка двоје деце и дипломирана економисткиња, напустила је директорско место у банци и посветила се преради воћа у изузетно естетски дизајнираној амбалажи. Потврду за своје производе већ добија на сајмовима етно хране и пића

Ивана Пановић

Ивана Пановић, млада и амбициозна жена из Пожеге, повукла је у децембру 2016. храбар потез који је у потпуности изменио њен дотадашњи начин живота. Дала је отказ у филијали Халк банке у Пожеги, у којој је радила деценију и по, а од тога једанаест година била директор. Као што је познато, турска Халк банка је купила Чачанску банку у марту 2015. године.

Ивана је своју фирму „Слатка јесен” регистровала у јуну прошле године, али је још 2014. почела да у свом селу Радовци припрема мале количине џема и слатка и то после радног времена у банци и викендом. Већ тада је имала купце, али и идеју да се једног дана потпуно посвети овом бизнису.

– Сматрала сам да морам да идем даље и да је то прави моменат да реализујем неке своје идеје. Желела сам, заправо, да нешто променим у свом животу. За мене постоје само нови изазови који ме подстичу на креативност, истраживање укуса и тржишта. Ако осетите страх, онда знате шта је то што вас плаши, и победићете га – каже за Економетар Ивана Пановић, чије је слатко од дуња награђено на 11. Сајму етно хране и пића у Београду у новембру 2016., на коме је учествовало 800 излагача, а у жирију су били најеминентнији стручњаци.

Новац није мерило успеха

Занимљиво је шта је утицало да Ивана Пановић напусти завидно радно место и да се потпуно посвети предузетништву, кувању слатка и џемова у већ регистрованој фирми „Слатка јесен”.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Српско-грчки пословни форум за бољу сарадњу
  • ШВЕДСКИ БРЕНД ХРАНЕ ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ „ХУСЕ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖАВА 30 ГОДИНА РАДА: Достава хране за љубимце на кућну адресу
  • ДОДЕЉЕНА ЈУБИЛАРНА ДЕСЕТА НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ: Хемофарм добио националну награду
  • ЖИВOTНO OСИГУРAЊЕ У ВИНEР ШTEДИШE OСИГУРAЊУ У СРБИJИ: Предности прoгрaма мeшoвитoг oсигурaњa живoтa 3Д
  • Фељтон: Звонимир Павлек: Успешна трговина Проучавајте купце и конкуренцију
  • Следећи број Економетра излази 7. марта 2017.
Podelite ovaj tekst: