СТАРТОВАО МАЛИ БИЗНИС ПОРОДИЦЕ ДУРАКИ: Стари-нови укуси призренских посластица

Дуго су осмишљавали концепт слаткиша који би били другачији и занимљиви за Београђане. Тако је прошле године настао Sherbet, резултат дугогодишње породичне љубави и умећа у спремању слаткиша старог, царског града

Породична подршка и предузетнички дух – Ана Дураки

За Ану Дураки, свет посластичарства дуго времена је био непознаница. Дипломирала је на Факултету политичких наука у области међународних односа, а каже да није могла ни да претпостави да ће је предузетничка прича толико заинтересовати и привући. Недостатак пристојног запослења у струци био је додатни разлог да скупи храброст и покуша самостално нешто да постигне.

– Упустити се у самосталан подухват и покренути свој бизнис је врло захтевно али и испуњава. Водити било какав посао захтева константно кретање, размишљање, измишљање. До пре неколико година нисам видела себе као некога ко би био спреман да тако нешто и уради. Рад на себи, комуникација са породицом и окретање ономе што је у суштини део мене, учинили су да успем да развијем једну идеју коју је потом било немогуће зауставити. Морам признати да се у мом случају предузетнички дух јавио као последица, а не узрок, каже Ана за Економетар.

Анини родитељи рођени су и одрасли у околини Призрена, па су тамошњи специјалитети одувек били део њихове трпезе. Пите, призренска тава, пача, нарочито слаткиши као што су трилеће, кадаиф, урмашице, саставни су део њиховог идентитета. То их је последњих година и нагнало да почну озбиљније да размишљају о томе како су посластице које су њима свакодневица, заправо прилично несвакидашње и донекле неприступачне људима који живе овде, а да са друге стране, постоји тражња за њима.

– Дуго смо осмишљавали концепт који би био другачији, јединствен и занимљив за Београђане. И тако је прошле године настао Sherbet, из дугогодишње породичне љубави и умећа у спремању добрих посластица, са идејом да свима пружимо могућност уживања у најзанимљивијим традиционалним и савременим рецептима Призрена, тог старог, царског града у коме су се одувек преплитали најбољи укуси различитих култура и раздобља.

Име Sherbet је осмислио Анин брат Дамир, који је задужен за концепт и бренд. Желели су да назив, као и лого осликавају оно што је у средишту идеје – традиција и наслеђе. Тренутно је Sherbet мали породични бизнис, са намером да се шири. Простор у коме послују намењен је искључиво за производњу, због чега посластице испоручују по принципу доставе.

Фото: Слободан Протић

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФАБРИКА ДЕЧИЈЕ ХРАНЕ “BABY FOOD FACTORY”: Храна за децу по светским стандардима
  • ВЛАДИМИР МАНИЋ, ДИРЕКТОР ФОНДАЦИЈЕ “РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ”: Зa 11 гoдинa рeгистрoвaнo oкo 105.000 .RS дoмeнa
  • СРБИЈА НА ПУТУ ДО КВАЛИТЕТНИЈЕГ И ЕФИКАСНИЈЕГ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА: Како унапредити сарадњу јавног и приватног сектора здравства
  • ДР ЈАСМИНА КНЕЖЕВИЋ, ОСНИВАЧ И ДИРЕКТОР БЕЛМЕДИКА: Јединствен здравствени систем би боље функционисао
  • ДЕЈАН ПЕШИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР МЕДИГРУП СИСТЕМА: Неопходно је да приватни и јавни здравствени сектор уско сарађују
  • ДРAГAНA ДAВИДOВИЋ, ДИРEКTOРKA ЉУДСКИХ РЕСУРСА HEINEKEN SRBIJA: Бeзбeднoст зaпoслeних приoритeт кoмпaниje
  • КОМПАНИЈА TEЛEНOР БРИНЕ О ЗAПOСЛEНИМА И ЊИХOВИМ ПOРOДИЦАМА: Задовољни људи боље раде
  • Следећи број Економетра излази 4. јуна 2019.
Podelite ovaj tekst: