MANUEL ALEKSE, MASTERCARD EUROPE: Srbi vole kartice i popuste

Najveće interesovanje vlada za kartice koje nude pogodnosti prilikom kupovine u lancima supermarketa, turističkim agencijama i prodavnicama odeće i obuće

Manuel Alekse

Kompanija MasterCard svake godine obavlja istraživanja o korišćenju kartica. O tome šta je različito u ovom istraživanju u odnosu na prošlu godinu i koje poruke je definisala kompanija MasterCard na osnovu ovog najnovijeg istraživanja, Manuel Alekse, menadžer MasterCard Europe za Balkan, ekskluzivno za Magazin Biznis ocenjuje da su korisnicima kartica iz Srbije gotovo jednako važna i dodatna svojstva kartice koje ona nudi pored osnovne platne usluge, kao što su odloženo plaćanje na rate, popusti na plaćanja i slično.

– U poređenju sa prošlogodišnjim rezultatima, ove godine se za čak 25 odsto (sa 35 odsto na 60 odsto) povećao broj korisnika kojima dodatna svojstva kartice predstavljaju jedan od glavnih faktora prilikom odabira iste. Pored praktičnosti i sigurnosti, ova dodatna svojstva su ono po čemu se kartice razlikuju od gotovine, običnog platežnog sredstva.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: