BORISLAV KOSTADINOV, PROKREDIT BANKA: Tri milijarde evra plasirane u kredite

Prokredit banka je u proteklih deset godina odobrila oko tri milijarde evra kredita, od čega je oko 80 odsto plasmana namenjeno razvoju MSP, preduzetnika i domaće poljoprivrede. Bankarski sektor u Srbiji likvidan i sposoban da nastavi sa intenzivnijom podrškom razvoju privrede

Borislav Kostadinov

Prokredit banka u Srbiji ove godine obeležava deceniju izuzetno uspešnog poslovanja, kao banka sa stopostotnim nemačkim kapitalom. Tokom tog perioda bilo je mnogo izazova, prilagođavanja potrebama tržišta i različitim regulatornim okvirima, ali je banka uspela da izgradi stabilnu i prepoznatljivu poziciju.

– Veoma smo posvećeni radu sa malim i srednjim preduzećima (MSP), preduzetnicima, poljoprivrednicima i građanima i ulažemo trud u izgradnju međusobnog poverenja. Zahvaljujući odličnom razumevanju potreba klijenata i spremnosti da im izađemo u susret, u protekloj deceniji odobrili smo oko tri milijarde evra kredita, od čega je oko 80 odsto plasmana namenjeno razvoju MSP, preduzetnika i domaće poljoprivrede. Zahvaljujući tim rezultatima Prokredit banka je treća po prinosu na kapital u Srbiji, kaže Borislav Kostadinov, predsednik Upravnog odbora Prokredit banke u Srbiji.

On u intervjuu za Magazin Biznis kaže da je bankarski sektor u Srbiji veoma likvidan i sposoban da nastavi sa još intenzivnijom podrškom razvoju domaće privrede i unapređenju uslova za život građana, a tim ciljevima posvećena je i ova banka. Bankarsko tržište je veoma konkurentno, jer u okviru njega posluju brojne banke koje su deo velikih inostranih sistema, a na srpsko tržište su donele mnoge novine u ponudi usluga i rada sa klijentima.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: