ŽELIMIR JURČIĆ, SONI ERIKSON: Mobilni telefoni u sivoj zoni

Prema nekim procenama, crno tržište mobilnih telefona predstavlja skoro polovinu ukupne godišnje prodaje u Srbiji i njegova vrednost je oko 100 miliona evra. To znači da srpska država godišnje gubi oko 20 miliona evra jer ne uspeva da naplati carinu i PDV

Želimir Jurčić

Naš poslovni cilj je veoma jasan – biti najveći svetski proizvođač mobilnih telefona koji koriste Android platformu do 2013. godine. Put ka njegovom ostvarenju vodi prvenstveno preko odlične saradnje sa vlasnikom te platforme – Guglom (Google) i daljim zajedničkim razvojem koji je u toku. Međutim, to nije dovoljno da nam omogući lidersku poziciju. Ono što je ključna razlika u odnosu na konkurente sa sličnim ambicijama jeste unapređena i ekskluzivna saradnja sa Sonijem (Sony), kao jednim od suvlasnika naše kompanije i još važnije – jednim od lidera kako tehnološkog razvoja, tako i industrije elektronske zabave.

Ovako planove kompanije Soni Erikson (Sony Ericsson) opisuje Želimir Jurčić, njen predstavnik za zapadni Balkan, u razgovoru za Magazin Biznis. On kaže da upravo ova saradnja sa Sonijem omogućava da se korisnicima ponudi telefon koji istovremeno ima višestruko nagrađivani Sonijev ’ExmorR’ image sensor za savršene fotografije, poslednju generaciju Soni LCD ekrana prilagođenu za mobilne uređaje, kao i uživanje u mogućnostima Soni Plejstejšna (Sony Play Station).

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: