EUROKETERING – DOBRA HRANA ZA DONETI: Zvezde vole makrobiotiku

Kompanija Dragane Ferlinc već sedam godina priprema VIP posluženja za ugledne klijente iz zemlje i sveta. Gastronomija je podložna sve češćim promenama trendova, ali je imperativ savremenog doba zdrava hrana i minimalizam na trpezi

Dragana Ferlinc

Mada ne postoji ni jedna iole značajnija ličnost, bilo iz sfere šou biznisa, bankarstva ili diplomatije koju, prilikom gostovanja u Beogradu, nije ugostila Dragana Ferlinc, generalna direktorka Euroketeringa, kao svoj logistički poduhvat pamti 17. Decembar 2008. godine, kada je, istovremeno, na pet lokacija u gradu bilo posluženo 4.600 ljudi. Svi gastronomski specijaliteti viđeni i isprobani na ovim skupovima uvaženih ličnosti osmišljeni su i pripremljeni u Euroketeringu, pod budnim okom njegovog osnivača, mlade, uspešne poslovne žene Dragane Ferlinc.

Sklonost prema kreiranju ukusnih, ali nesvakidašnjih zalogaja Dragana Ferlinc je stekla u porodičnom domu, gde je za sebi najbliže, drage osobe smišljala i organizovala svetkovine i slavlja. Bile su to prave male kulinarske čarolije, za koje joj je neretko bila neophodna pomoć profesionalnih kuvara i konobara. Kada je u privatnoj firmi, u kojoj je kasnije radila, prevazišla sedenje u kancelariji, počela je organizovanje internih proslava. Zadovoljstvo onih koji su probali njene zalogaje bilo je podstrek i ohrabrenje da se otisne u preduzetničke vode, da zapliva prema samostalnom biznisu u kojem, uprkos ekonomskim teškoćama, opstaje punih sedam godina.

– Na samom startu svog samostalnog posla odvažila sam se da pošaljem cirkularno pismo bankama i velikim preduzećima, u kojem sam im detaljno objasnila svoju ponudu – kaže za Magazin Biznis Dragana Ferlinc. – Još tada sam odlučila da radim VIP prijeme, a prvi klijent bila je Rajfajzen banka, kojoj sam pripremila posluženje za 200 zvanica. Ubrzo sam dobila porudžbinu od Beogradske filharmonije, pa ondašnje HVB banke i priča o Euroketeringu je krenula, bez reklame i agresivnog marketinga, od usta do usta.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: