PAVLE MARJANOVIĆ, ACTAVIS: Ove godine lansiramo desetak novih lekova

Naša proizvodnja teče redovno, magacini su puni a distribuciju smo preusmerili sa veledrogerija koje neredovno plaćaju na one koje redovno i profesionalno ispunjavaju svoje obaveze

Pavle Marjanović

Naš najvažniji posao ove godine bio je da preusmerimo poslovanje sa nelikvidnih veledrogerija koje su bile naši poslovni partneri po 20 godina, ka drugim veletrgovinama sa kojima smo ranije manje sarađivali, ali koje normalno funkcionišu. Mi smo to uspeli, tako da nije bilo nestašice lekova kompanije Zdravlje Aktavis (Actavis).

Ovako je Pavle Marjanović, generalni direktor Predstavništva kompanije Aktavis za Srbiju i Crnu Goru, odgovorio na pitanje Magazina Biznis o aktuelnim problemima u radu domaće farmaceutske industrije od kojih je najveći – veliki zastoj u naplati potraživanja, pre svega zbog neispunjavanja obaveza od strane veledrogerije Velefarm, prema proizvođačima lekova.

Stoga se leskovačka kompanija Zdravlje Aktavis odlučila za promenu distributera, a prema rečima direktora Marjanovića, sarađuju i sa velikim i malim firmama:

– Mi u našim ugovorima ne gledamo da li je firma velika ili mala, već kako radi. Važno nam je da li distribuira lek na profesionalan način i da li, kada novac dobije, odmah preusmeri proizvođaču – kaže Pavle Marjanović za Magazin Biznis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: