Менаџери у улози професора

На београдском Економском факултету од ове академске године почела да ради Ekof business lab, лабораторија у којој ће студенти стицати праксу тако што ће сваког месеца „гостовати” представници домаћих и интернационалних компанија

Велико интересовање студената на промоцији нове лабораторије на Економском факултету

Сваког месеца, 30 студената са свих година Економског факултета у Београду, од почетка ове академске школске године могу да под кровом свог факултета обављају праксу. Јединствени центар за симулацију пословних проблема – Ekof business lab почео је да ради у октобру и у оквиру њега ће академци имати прилику да слушају, равноправно учествују у дискусијама, дају своје виђење решавања стварних пословних ситуација заједно са најуспешнијим менаџерима домаћих и интернационалних компанија.

Кроз симулацију свакодневне пословне рутине, заједно ће решавати праве пословне проблеме, усвајати од искусних стручњака практичне вештине али и примене знања која су пре тога стекли теоретски: из уџбеника и на предавањима, од својих професора. Осмишљена са циљем да студентима приближи и демистификује стварни пословни свет, лабораторија је специфична јер омогућава младима да не одлазе у саме компаније већ ће им компаније део свог рада „уживо“ доносити у овај јединствени инкубатор.

Како каже професор др Драган Лончар, продекан Економског факултета, идеја о јединственом центру за симулацију пословних проблема крчкала се неколико година.

– Још пре четири године почели смо да размишљамо у том правцу. У реализацију се кренуло када смо схватили да имамо критичну масу компанија са којима сарађујемо.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА РНИДС О САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТИ: ДИГИТАЛНО БОЈНО ПОЉЕ: Едукација кључна за безбедност на интернету
  • УТИЦАЈ ДИГИТАЛНИХ СЕРВИСА НА ПОБОЉШАЊЕ УСЛУГА: Moбилнa aпликaциja Уникрeдит бaнкe зa правна лица
  • ПРОБЛЕМИ ОРГАНИЗОВАНОГ ОДВОЂЕЊА ОТПАДНИХ ВОДА СЕОСКИХ НАСЕЉА У СРБИЈИ: Само осам одсто сеоских домаћинстава има прикључак на јавну канализацију
  • Следећи број Економетра излази 10. децембра 2019.
Podelite ovaj tekst: