NATALI BRODNIK, „BRITIŠ ERVEJZ“: Bolji kvalitet za manje novca

Spajanjem sa španskom „Iberijom“ uradili smo ono što mislim da je trend i budućnost avio-saobraćaja. Samo tako će kompanije postajati konkurentnije, jer će moći putnicima da ponude veći izbor usluga i destinacija, za istu ili čak manju količinu novca

Natali Brodnik

Ekonomska kriza je imala blaži efekat na naše poslovanje u Srbiji nego u većini drugih zemalja Evrope. Na primer, neminovno opadanje prometa je bilo manje. Već krajem ove godine očekujemo da rezultati budu povoljniji u odnosu na prethodnu i da se polako vratimo na poziciju iz 2008. godine.

Ovako je Natali Brodnik, direktorka predstavništva Britiš ervejza (British Airways) za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, ocenila poziciju britanske aviokompanije na srpskom tržištu u prošle dve krizne godine. U intervjuu za Magazin Biznis Natali Brodnik govori o uslovima poslovanja avio-kompanija, konkurenciji koju su napravile „lou kost“ kompanije, o trendovima u pružanju vrhunskih usluga ali i veoma značajnom poslu na spajanju „Britiš ervejza“ i španske „Iberije“ koji je upravo u toku.

Naime, sredinom jula ove godine nadležni organi Evropske unije za konkurenciju odobrili su udruživanje „Britiš ervejza“ i španske „Iberije“, čime se stvara jedna od najvećih evropskih avio-kompanija. Kada do kraja ove godine bude okončana čitava transakcija, nastaće treća po veličini svetska grupacija u avionskom prevozu. Udružena grupa imaće 408 aviona koji će leteti prema 200 destinacija, a procenjuje se da će godišnje prevoziti više od 58 miliona putnika. Ukupna vrednost kompanija procenjuje se na oko 7,8 milijardi dolara.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: