MLADI PREDUZETNICI BEOGRADA: Petar Bugarski najbolji preduzetnik

Prva nagrada za najuspešnijeg mladog preduzetnika grada Beograda, automobil „pežo 107“, dodeljena je Petru Bugarskom, vlasniku firme Food & Soul. Drugu nagradu dobio je Dušan Uzelac, a treću Sanja Konjević

Petar Bugarski

Petar Bugarski, Dušan Uzelac i Sanja Konjević su najbolji mladi preduzetnici Beograda za 2012. godinu. Njima su 3. aprila uručene nagrade u Skupštini Beograda. Izbor za najuspešnijeg mladog preduzetnika Beograda organizuje se treći put, a ove godine su se na javni poziv, raspisan početkom februara, prijavila 23 kandidata, od kojih je 20 prijava ispunilo uslove da učestvuje u trci za nagradu.

Projekat Izbor uspešnog mladog preduzetnika ove godine je, povodom obeležavanja 40 godina uspešnog poslovanja, sponzorisala Privredna banka Beograd, uz podršku grada Beograda i Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća Beograd. Petru Bugarskom, vlasniku firme Food & Sool, koja proizvodi začinsko bilje i salate i distribuira hranu, dodeljena je prva nagrada automobil „pežo 107“, a Dušan Uzelac iz firme Dubes, čiji je najvredniji brend sajt Kamatica.com, dobio je drugu nagradu – paket edukativnih programa za poslovno usavršavanje. Veliki aplauz u Skupštini grada dobila je i trećeplasirana Sanja Konjević, majka četvoro dece i vlasnica samostalne zanatske radnje za proizvodnju dečje odeće Ninia. Sanja je 2007. rodila trojke, a samo tri godine kasnije pokrenula je sopstveni biznis. Ona je dobila laptop računar i multifunkcionalni printer. Nagrade je obezbedila Privredna banka Beograd uz pomoć partnera, kompanije Verano motors, Merit plana i Solutions. Medijski partneri projekta za izbor najboljeg preduzetnika Beograda i ove godine su bili naši časopisi Ekonometar i Magazin Biznis.

Direktorka Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća Gordana Lazić Rašović kazala je da je nakon pažljive analize i ocene dostavljenih biznis i marketing planova, listi referenci, sertifikata o pohađanju obuka, dokaza o posedovanju standarda, nagrada na sajmovima, žiri izabrao osam najboljih prijava. Ona je naglasila značaj ove nagrade kao podsticaj za brži razvoj preduzetništva.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: