МОРАВА ЕНТЕРИЈЕРИ : Корак по корак до великог успеха

Зорица Јовчић више од две деценије усавршава производњу намештаја и опрема ентеријере пословних зграда и хотела. Лош пут до села Ћуковац, где се налази производња и изложбени простор, отежава посету купаца из земље и иностранства и пословних људи. Апел је да држава и локална самоуправа предузму мере како би се овај инфраструктурни проблем што пре решио

Врањска фирма Морава ентеријери бави се 23 године производњом намештаја, опремањем ентеријера, израдом пројеката и продајом уградне технике. Ова породична фирма је званично настала 1992., али власница Зорица Јовчић истиче за Економетар да је идеја практично заживела још 1984. године. Тада су она и супруг саградили пилану за резање трупаца и били спремни да уложе последњи динар у посао преко којег ће стећи велики углед и бројне купце. Данас је „Морава ентеријери” занимљива и за инострано тржиште.

Како је све почело и како су Зорица Јовчић и њен супруг Властимир ширили фирму, усмеравајући и синове Ивана и Сашу да се баве овим занимљивим и увек изазовним послом?

– Супруг и ја смо почели бизнис прво са резаним трупцима и даскама, што је одмах дало одређене резултате, али ми смо желели да ширимо фирму и повећавамо производњу. Наши први послови су били производња кухињских елемената по жељи и мери купаца. Затим смо одлучили да региструјемо породичну фирму, што смо 1992. званично и учинили, али са само неколико столарских машина које смо куповали једну по једну, штедећи новац за скроман живот. Радили смо даноноћно и без одмора, али са великим ентузијазмом и циљем да модернизујемо фирму и ширимо производњу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСЛОВАЊА КОМПАНИЈЕ МАРБО ПРОДУКТ Годишње потребно 35.000 тона кромпира за „чипси“
  • ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА ПРЕД ЛЕТЊУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ Специјална понуда ”Дунав” путних осигурања
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПРЕДСЕДНИК САМ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ У ЉУБЉАНИ, ПОСВЕЋЕНОМ УЛАСКУ СРБИЈЕ У УНИЈУ
  • УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА СРБИЈЕ ДЕВЕТИ ПУТ ДОДЕЉУЈЕ „ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА 2015 Расписан конкурс за најбоље предузетнице
  • КАКО СТАБИЛИЗОВАТИ ТРЖИШТЕ МЛЕКА И МЛЕЧНИХ ПРОИЗВОДА У СРБИЈИ Имлек подржава мере Владе
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНО ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Промена као неопходност успешног пословања
  • ФИЛИП КОТЛЕР, КЕВИН ЛЕЈН КЕЛЕР, МАЈА МАРТИНОВИЋ: УПРАВЉАЊЕ МАРКЕТИНГОМ (2) Прилагођавање маркетиншке стратегије
  • Следећи број Економетра излази 7. јула 2015.
Podelite ovaj tekst: