ПОРОДИЧНА ФИРМА „ТРИКОМ”: Бренд из Батајнице

Једна од најстаријих приватних фирми прерасла у предузеће за производњу металних елемената у грађевинарству и металопрерађивачкој индустрији, а своје производе извози у Русију и земље ЕУ. Директор и власник Драган Тривановић сматра да је бирократија велики проблем приватног сектора

Драган Тривановић

Драган Тривановић је власник фирме „Триком” (Трицом) која је у београдском насељу Батајница настала још 1966. године, као лимарско-браварска породична радионица „Тривановић”. Основао ју је његов отац, искусни лимар и бравар Млан Тривановић, да би је касније, 1992. године, син Драган, данас власник и директор, претворио у јединствено и профитабилно предузеће које своје квалитетне производе, намењене грађевинарству и металопрерађивачкој индустрији, пласира на руско и на тржишта земаља Европске уније.

– Држава би морала више да улаже у мала и средња предузећа, јер су заправо она мотор друштва и економије – наглашава Драган Тривановић.

Данас угледна фирма „Триком” је специфична и по односу који има према конкуренцији. Увидевши да сами не могу много да постигну и реализују стратешке циљеве, власник и директор „Трикома” је на време одлучио да се удружи са фирмама истог или сличног профила из окружења, како би лакше освојили трећа тржишта. Показало се, посебно у последње две-три године, да је то била исправна одлука и пун погодак за све учеснике у пословном ланцу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСЛОВАЊА КОМПАНИЈЕ МАРБО ПРОДУКТ Годишње потребно 35.000 тона кромпира за „чипси“
  • ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА ПРЕД ЛЕТЊУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ Специјална понуда ”Дунав” путних осигурања
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПРЕДСЕДНИК САМ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ У ЉУБЉАНИ, ПОСВЕЋЕНОМ УЛАСКУ СРБИЈЕ У УНИЈУ
  • УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА СРБИЈЕ ДЕВЕТИ ПУТ ДОДЕЉУЈЕ „ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА 2015 Расписан конкурс за најбоље предузетнице
  • КАКО СТАБИЛИЗОВАТИ ТРЖИШТЕ МЛЕКА И МЛЕЧНИХ ПРОИЗВОДА У СРБИЈИ Имлек подржава мере Владе
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНО ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Промена као неопходност успешног пословања
  • ФИЛИП КОТЛЕР, КЕВИН ЛЕЈН КЕЛЕР, МАЈА МАРТИНОВИЋ: УПРАВЉАЊЕ МАРКЕТИНГОМ (2) Прилагођавање маркетиншке стратегије
  • Следећи број Економетра излази 7. јула 2015.
Podelite ovaj tekst: