„КОКИ“: Кафа и уникатни слаткиши са укусом традиције

Породица Стојановић почела је са услужним пржењем кафе 1970. године, да би 1980. „Коки“ постао прва продавница брзе хране у Београду. Наставили су као прва приватна пржионица кафе крајем осамдесетих, а након 2000. године у свој асортиман убацили су и колаче. Данас је већ трећа генерација спремна да настави да развија и унапређује породични бизнис

Породица Стојановић

На Врачару, једној од централних београдских општина, већ 45 година постоји права породична мануфактура „Коки“. Кафа, колачи и уникатне торте обележја су ове мале радње која поред мириса свеже самлевене кафе и слатке ароме чоколадних деликатеса одише и топлином и традицијом коју породица Стојановић негује већ трећу генерацију. Почели су као једна од првих продавница брзе хране у Београду 1980. године, где се од самог почетка чекао ред за пљескавице, а наставили као прва приватна пржионица кафе крајем осамдесетих, да би након 2000. у свој асортиман убацили и колаче. Иако су рачунали да ће то бити само додатак основној делатности, већ првог дана распродали су све произведене слаткише, а интересовање и потражња за тортама и колачима је таква да данас „Кокијеви“ производи стижу до свих крајева Србије, али и широм света.

Све је почело 1970. године када је Никола Коки Стојановић (66) одлучио да крене са приватним послом. Његови родитељи били су, као и родитељи његове супруге Светлане (65), приватници у Прокупљу. Николин таст држао је годинама највећу и најпознатију кафану у овом граду. Са таквим пореклом, Стојановићи су од малих ногу научили да се у животу напредује и стиче само напорним радом.

Данас је посао преузео њихов син Иван (45) који са супругом Драганом (45) и њихово двоје деце, Тијаном (23) и Костом (20), вредно ради на очувању породичне традиције. Екипа Економетра посетила их је средином маја.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСЛОВАЊА КОМПАНИЈЕ МАРБО ПРОДУКТ Годишње потребно 35.000 тона кромпира за „чипси“
  • ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА ПРЕД ЛЕТЊУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ Специјална понуда ”Дунав” путних осигурања
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПРЕДСЕДНИК САМ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ У ЉУБЉАНИ, ПОСВЕЋЕНОМ УЛАСКУ СРБИЈЕ У УНИЈУ
  • УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА СРБИЈЕ ДЕВЕТИ ПУТ ДОДЕЉУЈЕ „ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА 2015 Расписан конкурс за најбоље предузетнице
  • КАКО СТАБИЛИЗОВАТИ ТРЖИШТЕ МЛЕКА И МЛЕЧНИХ ПРОИЗВОДА У СРБИЈИ Имлек подржава мере Владе
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНО ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Промена као неопходност успешног пословања
  • ФИЛИП КОТЛЕР, КЕВИН ЛЕЈН КЕЛЕР, МАЈА МАРТИНОВИЋ: УПРАВЉАЊЕ МАРКЕТИНГОМ (2) Прилагођавање маркетиншке стратегије
  • Следећи број Економетра излази 7. јула 2015.
Podelite ovaj tekst: