Nema tajne, samo napravite besprekoran proizvod

Mi proizvodimo nekoliko hiljada tona „smokija” i po tome smo svakako veoma poznati, a sledeći proizvod u čemu smo najbolji je – čokolada. Uspeli smo da stvorimo novi brend „čoko smoki“ jer smo povezali dve najkvalitetnije stvari koje „Soko Štark“ ima – flips i mlečnu čokoladu

Stela Karl-Ćosić

Od širokog proizvodnog programa „Soko Štarka“ krenuli smo na sužavanje portfolija i na definisanje brendova. Nismo mi sve preokrenuli naglavce, već smo uporedili brendove kako bismo jasno videli šta najbolje radimo. Tako se pokazalo da su naši najznačajniji brendovi „smoki“, „bananica“, čokolada „najlepše želje“ i „menaž“, čokolada za kuvanje. Tu su i „prima“ štapići koji su se vratili na svoju poziciju, iako su bili u velikom padu u jednom periodu. Sada se trudimo da ono što je najkvalitetnije u asortimanu brendiramo, a ono što je već brend da još jače podržimo. Dakle, ako je neki brend jak na lokalnom tržištu, onda ćemo ga graditi na regionalnom.
Ovako je Stela Karl-Ćosić, generalni direktor „Soko Štarka“, člana grupe Droga Kolinska, u razgovoru za Magazin Biznis, objasnila poslovni pristup kompanije koja je u vrhu srpske konditorske industrije. Naša sagovornica podseća da se „Soko Štark“ na našem tržištu doživljava kao kompanija koja proizvodi različite brendove, u okviru kojih se prepoznaju „smoki”, „najlepše želje“ i „bananice“. Ali, „Soko Štark“ je, u stvari veoma veliki proizvođač čokolade:

– Na primer, mi sada proizvodimo nekoliko hiljada tona čokolade. Nije reč samo o čokoladi „najlepše želje“, jer se čokolada nalazi u raznim našim proizvodima. Mi proizvodimo i nekoliko hiljada tona „smokija” i po tome smo svakako veoma poznati, ali odmah iza toga, ono u čemu smo najbolji je čokolada. Dve najkvalitetnije stvari koje „Soko Štark“ ima su flips i mlečna čokolada. Tako je nastao „čoko smoki“, koji smatramo našim najvećim uspehom u oblasti novih proizvoda – kaže Stela Karl-Ćosić.
Opširnije u štampanom izdanju
Podelite ovaj tekst: