О новцу и маркетингу

„Монетарна економија, банкарство и финансијска тржишта” и „Основи маркетинга” допринеће лакшем разумевању токова новца и промовисању савременог маркетинга
enometar-logoСтуденти економије, познаваоци финансија, банкари, менаџери и други који желе да сазнају више о финансијским тржиштима, банкарству, монетарној економији, однедавно имају прилику да на нашем језику читају књигу Фредерика Мишкина „Монетарна економија, банкарство и финансијска тржишта”, издавачке куће Дата статус. Ова књига је, заједно са издањем „Основи маркетинга” Дејвида Жобера и Џона Фахија, представљена недавно на Београдској банкарској академији.

Према речима Предрага Ђурковића, директора издавачке куће Дата статус, Мишкинова књига представља један од најзначајнијих пројеката ове издавачке куће. У тренутку када су мислили да не постоје могућности да књига буде преведена и објављена, у помоћ је притекао проф. др Дејан Ерић, као редактор издања, и пројекат је доведен до краја. За књигу „Основи маркетинга“ редактор је био професор Хасан Ханић, декан Београдске банкарске академије.

Професор Дејан Ерић је рекао да је објављивање Мишкинове књиге потврдило тезу да су многе ствари у животу могуће и оствариве. Она покрива три области – монетарне економије, банкарства и финансијских тржишта – које се међусобно преплићи и спајају. Аутор, професор Фредерик Мишкин, предавач је на Колумбија универзитету у Њујорку, а по његовој књизи предају најпознатији предавачи у свету, из области савремених финансија.

– Ово је есенцијално штиво за разумевање токова новца и монетарног система у једној земљи. Често смо дуго расправљали око превода термина и уложили много енергије да књигу на прави начин прилагодимо нашем језику, али њено објављивање не значи да је посао завршен, рекао је др Ерић.

Јозефина Бекер, професор на БК универзитету, оценила је да начин излагања проблема у Мишкиновој књизи представља изазов и за професоре и за студенте. Учећи из ове књиге млади људи имају прилику да проблематику токова новца и финансија сагледају целовито и да много више размишљају током учења, за разлику од академаца који раде на класичан начин.

М. В.

Podelite ovaj tekst: