Пословање под брендом Макси

У зависности од квадратуре, постојаће три врсте радњи – Мини Макси, Макси и Супер Макси – са истим логом, у црвеној и зеленој боји које ће постати заштитни знак компаније

poslovanje-pod-brendom-maxiСви брендови Делта малопродаје убудуће ће носити име Макси. Комшијске радње које су до сада носиле име Це маркет и Пекабета, али и објекти приватних власника који су узели франшизу Макси, носиће име Мини Макси. Супермаркети биће под именом Макси, а хипермаркети Супер Макси. Назив Темпо за „кеш енд кери“ објекте остаје непромењен. Мини Макси ће се звати радње величине до 400 квадрата, супермаркети ће бити на простору од 400 до 2.000 квадрата. Хипермаркети ће се налазити на простору већем од 2.000 квадрата и имаће префикс „супер“ у називу. Са сцене ће нестати два трговинска ланца која послују у саставу Делте – Це маркет и Пекабета, са циљем да се Делтине продавнице униформишу, пошто послују под једнаким условима. Це маркет и Пекабета ће формално наставити да функционишу као две одвојене фирме, док ће велетрговине Пекабете задржати и назив.

– Намеравамо да под једним брендом објединимо све објекте малопродајног ланца како бисмо убудуће лакше пословали, а у 2008. годину ћемо ући са јединственим изгледом свих наших радњи. Исте визуелне измене са црвеном и зеленом бојом, преименовање објеката и промене у радњи добиће и самосталне трговинске радње које са Делтом буду потписале уговоре о франшизи. До сада је потписано око 100 предуговора за франшизу, каже Драган Филиповић, директор Делта малопродаје.

Три нова Темпа до краја 2006.

До краја године Темпо мрежа у Србији биће увећана за три нова објекта. Показало се да је за само две године, колико послује први Темпо „кеш енд кери“ у Београду, овај хипермаркет пронашао пут до огромног броја купаца. Други Темпо је отворен у Новом Саду 1. децембра, на простору од 12.000 квадрата и са 40.000 артикала у понуди, а трећи 8. децембра у Нишу.
Поред ових хипермаркета и Београђани ће у периоду од 15. до 25. децембра добити још један Темпо објекат, највећи „кеш енд кери“ центар на Балкану, код Кванташке пијаце. У највећем Темпу на просторима региона продаваће се 50.000 артикала по најнижим ценама, а заузимаће простор од 18.000 квадрата. У Делти за следећу годину најављују још четири нова хипермаркета Темпо.

Основна промена је у колориту логотипа. Нови лого Макси освежен је црвеном и зеленом бојом које у свести потрошача представљају асоцијацију на свеж асортиман робе – воће, поврће, месо… Из новог логотипа Макси изведени су и логотипи Мини Макси и Супер Макси.

До краја 2007. године, до када ће трајати ова акција, биће измењен спољашњи и унутрашњи изглед око 400 објеката: нове електричне инсталације, рафови, а споља ће на свим објектима бити монтирани препознатљиви постери са воћем, поврћем и осталом храном. Иако је одабир боја идентичан комбинацији боја препознатљивих за хрватски Агрокор и Идеу, у Делти кажу да је то случајност и да исте боје користи још десетак трговина у Европи.

Са новим визуелним идентитетом већ раде два Мини Максија у Београду. Прва радња је отворена на углу Француске улице и Улице браће Југовића, а друга на углу Светогорске и Таковске улице. Нови изглед добио је и први Макси супермаркет у Устаничкој 66, а до краја године биће адаптирано и прилагођено новим стандардима осам Мини Максија и девет Макси супермаркета.

М. Вујадиновић

Podelite ovaj tekst: