METRO: Од наручивања до плаћања – све дигитално

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ПОСЛОВНИХ РЕШЕЊА И ПРОШИРИВАЊЕ УСЛУГА – КЉУЧ РАЗВОЈА ВЕЛЕПРОДАЈЕ

Свеобухватна дигитализација већ извесно време утиче на пословне стратегије индустрија широм света и велепродаја – којој припада и компанија METRO – свакако чини значајан део динамике тог процеса, а промене које га дефинишу постале су само израженије и још брже од почетка пандемије COVID-19. Глобална здравствена криза је, на жалост, само интензивирала потребу да све што можемо од активности преселимо online, али та тенденција постоји већ неко време, као део очекиваног процеса технолошког напретка.

Као велепродавац, METRO Cash & Carry у Србији свој фокус пословања типично ставља на професионалне купце, HoReCa сектор и самосталне трговце, али нове околности створиле су и нове потребе и захтеве и других циљних група купаца. Реч је, пре свега, о физичким лицима, која су због пандемије о редовним набавкама почела да размишљају на другачији начин. Ефикасност и безбедност при куповини постали су приоритет за све нас, због чега се све више људи одлучује за online наручивање и доставу робе, као преференцу у односу на одлазак у радње. То је био разлог због којег је METRO дотадашњу online услугу поред професионалних купаца проширио и на физичка лица, па тако сада сви на располагању имају могућност куповине из удобности сопственог дома.

Уместо да се иде до продавнице, сада је кроз само неколико једноставних online корака на: https://www.metro.rs/usluge-pogodnosti/dostava, могуће поручити и уживати у производима из online асортимана компаније METRO Cash & Carry Србија. Комплетан процес од наручивања до плаћања је дигитализован, што куповину значајно убрзава и најбитније у условима пандемије – чини је сигурном и опуштеном. За сада је ова услуга за физичка лица омогућена на ужој територији Београда, од понедељка до петка, у периоду од 17:00 до 21:00, када се врши испорука робе на адресу.

Наравно, у току је и даљи развој услуге online куповине, са иновацијама које су планиране за ову годину, које ће цео online процес учинити још једноставнијим и бржим за све METRO купце.


У овом броју још и …

  • НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ: У 2020. години избрисана 22.052 предузетника и 7.982 привредна друштва
  • ПРЕЛАЗАК НА ЗЕЛЕНУ ЕКОНОМИЈУ, НОВИ ПРОСТОР ЗА ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: На сметлиштима заврши 100 милиона евра вредних сировина
  • У ТОКУ ЈЕ КОНКУРС ЗА ВИРТУС НАГРАДУ – ПРИЈАВЕ ДО 25. ФЕБРУАРА: Подржавамо и награђујемо оне који раде за опште добро
  • У БЕОГРАДСКОМ МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ ИЗЛОЖБА ДО 1. МАРТА: Мистерија Брашовановог павиљона
  • Следећи број Економетра излази 9. марта 2021.
Podelite ovaj tekst: