Одрживост и одговорност – кључне речи у пословању Coca-Cola HBC Србија

Преко пола века успешног пословања на тржишту Србије говори у прилог томе да је Coca-Cola HBC данас један од најсветлијих примера друштвено-одговорног и одрживог односа према заједници.

Огромним међународним искуством и искреном жељом да покрене позитивне промене, компанија непрестано подиже лествицу доприноса локалној заједници и тиме пружа подршку унапређењу животног стандарда грађана.

Стратешки усмерена на професионално оснаживање младих, промовисање активног начина живота, подршку предузетништву, нарочито у слабије развијеним деловима земље, као и на помоћ социјално угроженим групама, Coca-Cola HBC Србија је истовремено и поуздан партнер у ванредним ситуацијама. У изазовној 2020. години, у партнерству са Црвеним крстом, CocaCola фондација је обезбедила помоћ у износу од 200.000 долара за најугроженије грађане, донирала производе Банци хране и медицинском особљу широм Србије, као и заштитну и ИТ опрему Клиничком центру Србије. Снажну подршку пружила је и HoReCa сектору који је претрпео озбиљне последице, понудила помоћ и експертизу, афирмишући пројекте који промовишу угоститељске објекте, омогућавају боље унутарсекторско повезивање, али и достизање бољих стандарда услуга.

Заштита животне средине за компанију такође има непроцењиву важност, о чему најбоље говоре постигнути резултати у овој области – потрошња воде по литру произведеног пића смањена је за 53,8%, а потрошња енергије за 52%, док од 2015. године обе пунионице компаније носе Златни EWS сертификат, који додељује Европска агенција за управљање и очување вода. Компанија унапређује и енергетску ефикасност преласком на чистије изворе енергије и развој нискокарбонских технологија, а од 1. јула 2020. године, комплетну електричну енергију црпи из обновљивих ресурса. Колико је и питање рециклаже од значаја за Coca-Cola HBC Србија, иде у прилог рад на развоју паковања мање тежине, повећање садржаја рециклираног материјала у амбалажи, као и истакнут ангажман на подизању свести о значају рециклаже.

Одрживо пословање за Coca-Cola HBC Србија нема алтернативу. Искрено залагање за истовремени раст пословних резултата и добробит локалне заједнице је нешто на чему компанија инсистира и на чему ће посвећено радити.


У овом броју још и …

  • СВАКИ ИНТЕРНЕТ ДОМЕН МОЖЕ БИТИ ИСКОРИШЋЕН ЗА ЗЛОНАМЕРНЕ РАДЊЕ: Да не будемо саучесници
  • КОМПАНИЈА ДЕЛТА ХОЛДИНГ ИНВЕСТИРАЛА 70 МИЛИОНА ЕВРА: Отворен шопинг мол Делта Планет у Нишу
  • СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У РУСИЈИ: Бели сиреви и сирни намази – фаворити на руском тржишту
  • Следећи број Економетра излази 8. јуна 2021.
Podelite ovaj tekst: