BRANKO KRSTONOŠIĆ, WIENER STÄDTISCHE OSIGURANJE: Uspešna prva decenija

Od skromne premije od 128,4 miliona dinara u prvoj godini i 21. pozicije na tržištu, Wiener Städtische sada zauzima četvrto mesto i oko devet odsto tržišta, ostvaruje premiju od 5,7 milijardi dinara i zapošljava 1.200 ljudi

Branko Krstonošić

Branko Krstonošić

Početkom ovog februara osiguravajuća kompanija Viner Štediše (Wiener Städtische) svečano je proslavila deset godina rada u Srbiji. Branko Krstonošić, generalni direktor Viner Štediše osiguranja, podseća u razgovoru za Magazin Biznis, da su od skromne premije od 128,4 miliona dinara u prvoj godini i 21. pozicije na tržištu, uspeli da, za kratko vreme, napreduju do četvrte pozicije:

– Danas ostvarujemo premiju od 5,7 milijardi dinara i zauzimamo oko devet odsto tržišta, a u ovih deset godina stvorili smo sigurnih 1.200 radnih mesta za građane Srbije. Osnivanje Viner Štediše osiguranja je bila grinfild operacija, dakle, startovali smo od nule, i kada posle deset godina imamo ovakve rezultate onda to može da se oceni kao dobar rezultat. S druge strane, poslovali smo u otežanim uslovima, opterećeni finansijskom krizom poslednjih godina, tokom koje se nismo odrekli ni jednog zaposlenog, pa se tim pre može reći da je postignut uspeh. U 2012. godini ostvarili smo rast od 10,3 odsto što je dvostruko više od rasta tržišta. U godinama ispred nas to će takođe biti cilj – da ostvarujemo rast veći od rasta tržišta i tako da povećavamo tržišno učešće.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: