MENADŽERSKI VODIČ: U krevetu s mobilnim

Novi primeri nepoželjnih posledica sindroma “biti uvek dostupan”

u-krevetuLak pristup internetu – jednom od najvećih izuma savremene civilizacije i najsavršenijoj mašini koju je dosad stvorio čovek (mada se to retko sagledava na ovaj način), promenio je i prirodu poslovanja, ali i redefinisao pojmove radnog i slobodnog vremena. Tehnologija nam je, ukratko, dala moć, ali je poslednjih godina sve očiglednije da i ona ima moć nad nama.

Mobilni telefon je svakako uređaj koji je mnogo toga iz poslovne sfere učinio lakšim i efikasnijim, pogotovo za one čiji posao podrazumeva stalnu komunikaciju: sa kolegama, partnerima, klijentima. Naravno, i sa porodicom, koja u ovom redosledu nije slučajno na poslednjem mestu.

Ono što je rezultat poslednjih petnaestak godina njihove masovne upotrebe jeste ono što je profesorka Šeril Tarkl, koja na čuvenom Masačusets institutu za tehnologiju predaje predmet socijalnih studija i tehnologije, sažeto je u naslovu njene knjige: “Sami zajedno: zašto sve više očekujemo od tehnologije, a sve manje jedni od drugih”. Uopšte, o uticaju tehnologije koja je, zbog svoje sveprisutnosti postala produžetak naših organa i naših čula, objavljuje se sve više knjiga koje upozoravaju da je možda vreme da se “stane na loptu”, ili, adekvatnije rečeno, da se na momenat “isključimo”.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: