POČINJE REKONSTRUKCIJA HOTELA KONTINENTAL BEOGRAD: Prva “kruna” srpskog hotelijerstva

Za godinu dana iza prepoznatljive fasade uglednog prestoničkog hotela osvanuće Crowne Plaza sa pet zvezdica koja će i gostima i žiteljima glavnog grada pružiti jedinstvenu uslugu, komfor i raznovrsnost sadržaja

Sredinom ove godine Beograd će, na sreću samo zakratko, ostati bez jednog od svojih najreprezentativnijih hotela. Zatvaranjem dveri Kontinental hotela Beograd počinje velika rekonstrukcija zdanja koje čini deo “smaragdnog kompleksa” na novobeogradskoj obali Save. Hotel koji je svojom staklenom fasadom odavno postao prepoznatljiva turistička tačka srpske prestonice, posle samo godinu dana velikih, temeljnih radova, primiće i nove i već tradicionalne goste koji će u njemu imati udobnost i sadržaje dostojne najvećih hotelskih lanaca sveta.

Rekonstrukcija hotela neće biti samo puko “šminkanje”, već ozbiljan poslovni korak kompanije Delta, koja će biti i jedini investitor ovog poduhvata. Novi poslovni život značiće i uvođenje na domaće tržište renomiranog hotelskog lanca IHG koji čine veliki brendovi kao što su Interkontinental, Holidej In, Holidej In Ekspres, Kraun Plaza i Indigo.

Prema rečima Živorada Vasića, generalnog direktora Kontinental hotela Beograd i poslovnih prostora u okviru NBGP, ulazak u ovaj veliki posao ne temelji se na franšizi, već na menadžment ugovoru koji znači čvrstu i trajnu poslovnu saradnju Delte i IHG lanca. Budući menadžerski tim starog-novog hotela činiće i afirmisani treneri iz svih oblasti IHG hotelskog poslovanja koji će preneti standarde važeće za sve hotele iz ove grupacije. Naziv pod kojim će poslovati hotel je Crowne Plaza, što podrazumeva sve karakteristike ovog renomiranog brenda čiji su objekti nedavno osvanuli u Istanbulu i Londonu.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: