FRANC VAJLER, UNIKA OSIGURANJE: Za pet godina, u prvih pet

Austrijska kompanija je u prvih pet godina rada ostvarila najveći rast među vodećim osiguravajućim društvima u Srbiji. Paralelno sa razvojem proizvoda kreirali su i dodatne servise koji olakšavaju kupovinu proizvoda osiguranja ili preventivno deluju na nastanak štetnih događaja

Franc Vajler

Unika osiguranje obeležila je nedavno pet godina poslovanja u Srbiji i 150 godina poslovanja u Evropi. Broj pet simboličan je za ovu kompaniju, jer je postala jedna od pet vodećih kuća u oblasti osiguranja u tom periodu. Ova osiguravajuća kuća je za prvih pet godina rada porasla četiri puta, što je najveći rast među vodećim osiguravajućim društvima u Srbiji. Samo u 2011. godini ostvaren je rast od preko 10 odsto. Za pet godina izdato je 895.000 polisa svih vrsta, a isplaćeno je oko 100.000 odštetnih zahteva ukupne vrednosti 39.019.300 evra.

Franc Vajler (Franc Weiler), predsednik Izvršnog komiteta Unika osiguranja u Srbiji, u razgovoru za Magazin Biznis kaže da su prednosti ove osiguravajuće kuće u Srbiji raznovrsni proizvodi, visokokvalitetna usluga, prepoznatljiv brend i ažurno rešavanje odštetnih zahteva, gde već četvrtu godinu zaredom pokazuju najbolje rezultate. Unika u Srbiji ima 775 zaposlenih i više od 1,2 miliona osiguranih klijenata.

– Intenzivno radimo na razvoju i unapređenju svih vrsta osiguranja, sa ciljem da ponudimo najkvalitetnije proizvode na tržištu, vodeći računa o potrebama i mogućnostima klijenata. Paralelno sa razvojem proizvoda, Unika je kreirala i dodatne servise koji olakšavaju proces kupovine proizvoda osiguranja ili preventivno deluju na nastanak štetnih događaja, rekao je Franc Vajler.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: