БИЗНИС УЗ ПОМОЋ РОДИТЕЉА И ПРИЈАТЕЉА У ПРОКУПЉУ: Мајстор за текстилне машине прави намештај

Зоран Стошић је, случајно, пре четири године видео савремене машине за обраду дрвета и одлучио да производи намештај, иако о томе до тада ништа није знао. Данас има успешну фирму „Тина намештај“ и једва стиже да одговори бројним поруџбинама

У радионици Зорана Стошића

По дипломи, Зоран Стошић је механичар за текстилне машине. Његова супруга Виолета је завршила средњу медицинску школу, али као што то обично бива, нису могли да нађу посао за који су се школовали, па су у Прокупљу отворили продавницу прехрамбене робе. Онда је, као што се то неретко дешава, један случајан сусрет одвео Зорана у област о којој није знао ништа. У Житорађи, тачније у оближњем насељу Речица, пре четири године отворио је погон за производњу комадног намештаја. Фирму је назвао „Тина намештај“, по кћерки Тијани, а и продавница у Прокупљу, коју сада води супруга Виолета, зове се „Тина“. Велику подршку, пре свега финансијску, добио је од родитеља који су новац зарадили у Немачкој.

– Дванаест година сам држао продавницу прехрамбене робе у Прокупљу, а онда је један случај донео обрт у мом животу. Мој пријатељ и комшија Мирослав дуго се бавио столаријом. Једном приликом, требало је да ми ради неку собу и заједно одемо у Ниш по материјал. Кад сам ушао у фирму и видео машине, ја сам се одушевио. Питао сам – колико ово кошта? Човек ми је рекао да пуно кошта. Питао сам колико пуно. Каже, преко 50.000 евра кошта само једна машина. Кажем оцу да бих ја правио намештај, али он ни да чује. Каже, то је много пара. Мајка га је некако убедила и ја купим машину од 28.000 евра, опремим објекат у Речици и кренем. Да није било мајке и Мирослава, од овог посла не би било ништа, испричао је Зоран за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: