ПОРОДИЧНА ФИРМА „ШЉИВКО“: Природни сокови из Шаторње

Већ три године, са изузетним успехом, у срцу Шумадије производе се флаширани, природни сокови без конзерванса, шећера и воде. Сертификат квалитета који су добили у јуну 2013. важи три године а обезбедио је извоз у европске земље, Канаду и Аустралију

sokovi-iz-setonjeДрагутин Прокић из Шаторње је пре 160 година успоставио дивну породичну традицију која је негована кроз генерације, без обзира на турбулентна времена Првог и Другог светског рата, па и касније. Данас је идеја водиља и подстицај све угледније и успешније породичне фирме „Шљивко“, коју воде Радиша Прокић (55) и синови Марко (30) и Милош (26), сви заљубљеници у воћарство и производњу на десетине различитих матичних сокова коју су, после само три године упорног рада, довели до савршенства.

– Мој прадед Драгутин – говори за Економетар Радиша Прокић – први је у овој шумадијској регији почео да се бави сушењем шљива и прве две тоне, било је то 1851. продао је за само један дан у Аранђеловцу, уз искрено одушевљење тадашњих трговаца и обичних купаца.

„Здравље нема алтернативу“ – то је слоган фирме „Шљивко“, који се запажа на видно истакнутим билбордима кад у Шаторњу долазите из Тополе, Рудника или Страгара, али и на комби возилима којима се матични сокови у стакленој амбалажи допремају до свих српских градова. Првог дана септембра, истиче Радиша Прокић, појавиће се још два билборда са јединственим порукама „Шљивка“, на уласку у Рудник из правца Горњег Милановца, као и у Крћевцу, кад се колима долази из Младеновца и Београда.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: