ХИПО АЛПЕ АДРИА БАНКА: Библиотеке на поклон

Донације библиотекама у Краљеву, Ужицу, Горњем Милановцу и Крушевцу намењене су набавци нових књига и захваљујући њима укупан књижни фонд у Србији до краја ове године требало би да буде богатији за око 4.000 наслова

knjigeХипо Алпе Адриа банка је 23. априла, на светски Дан књиге, уручила донацију вредну 5.000 евра Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву, за набавку нових наслова. На овај начин започела је реализација пројекта Хипо Библиотеке у оквиру којег ће током 2013. године бити донирана иста сума новца и библиотекама у Ужицу, Горњем Милановцу и Крушевцу.

Банка већ годинама улаже у развој културе у нашој земљи. Анализирајући актуелне околности приликом креирања стратегије друштвено одговорног пословања за ову годину одлучено је да се реализује пројекат Хипо Библиотеке који је симболично започет управо на светски Дан књиге, донирањем средстава краљевачкој библиотеци.

– Приликом одабира библиотека којима ће бити уручене донације, користили смо званичне податке о стању фондова књига, броју чланова библиотека у односу на број становника и сличне показатеље. Донације су искључиво намењене набавци књига и захваљујући томе би укупан фонд књига библиотека у Србији требало да буде богатији за око 4.000 наслова до краја ове године – објашњава у разговору за Економетар Милица Стојиљковић, представник за корпоративне комуникације Хипо Алпе Адриа банке.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: