Царинске олакшице отварају врата извозницима

Посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде Србије

olaksiceУ оквиру пројекта „Предузетнице питају”, чланице Удружења пословних жена (УПЖ) постављају питања и траже одговоре како би се утицало на унапређење пословног амбијента у Србији. На питања одговарају посланици у Народној скупштини у Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, односно представници водећих политичких партија: Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС), Уједињених региона Србије (УРС) и Демократске странке (ДС).

Предузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози се емитују на каналу Б92 инфо, почев од 8. марта па до краја ове године.

Шесто питање поставила је Биљана Јовановић, власница модне куће „Луна” из Пожаревца. Она је питала да ли је могуће да извозници царине плаћене за репроматеријал намењен за поновни извоз у виду финалног производа искористе као претплату за неки наредни увоз, јер никада свe производе не извезу у целости. Део робе извозници продају и на домаћем тржишту, а то је немогуће раздвојити.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: