Природна козметика са Старе планине

Предузеће СТара Груп ће препознавањем могућности у локалном окружењу, уз адекватну комуникациону подршку, финансијску логистику и низ других активности, промовисати читав регион, стављајући га у фокус јавности, а тиме и инвеститора. Овакав концепт од значаја је и за локалне произвођаче

kozmetikaПредузеће СТара Груп (STara Group), које је недавно основано у Пироту, намерава да промовише потенцијале Старе планине и недовољно искоришћене ресурсе пиротског краја. Иновативне пословне идеје и стратегија предузећа подразумевају изградњу и позиционирање локалних брендова и привредних друштава које СТара Груп, као менаџмент компанија, преузима и управља њима. Пословни планови, према речима директора Срђана Стојановића, базирани су на чињеници да се значајан потенцијал пиротског краја уз другачији, иновативнији приступ може још боље представити и позиционирати, не само на локалном, већ и на много ширем тржишту.

– У последње време код нас се доста говори о развојним капацитетима локалних средина. Потенцијал пиротског краја утемељен је, пре свега, на близини и за сада још недовољно искоришћеним ресурсима Старе планине. Ко год да је дошао у Пирот понео је изузетне импресије – неко због природних лепота, неко због веома здравог окружења, пиротског качкаваља или других традиционалних обележја. Уверени смо да ове вредности треба још боље презентовати и адекватно позиционирати на тржишту – наглашава Стојановић и додаје да је идеја да се препознавањем могућности у локалном окружењу, уз адекватну комуникациону подршку, финансијску логистику и низ других активности, промовише читав регион, који се ставља у фокус јавности, а тиме и инвеститора. Овакав концепт је од значаја и за локалне произвођаче јер обезбеђује ефикаснију дистрибуцију, али и комплетну подршку у позиционирању производног асортимана који заступа СТара Груп.

Срђан Стојановић наводи да је први пример оваквог пословног модела управљање брендовима „Стара планинска ризница“ и „Шарм“, чијим развојем се СТара Груп бави од пре неколико месеци.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: