PRINCEZA JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ: Nisu Turci krivi za sve

Jedina princeza među našim i svetskim biznismenima, koja uskoro na tržište izbacuje i svoj treći parfem MOINA, kaže da su njeni parfemi autentični srpski brend, a u Novoj 2012. nada se da će se, posle rehabilitacije njenog oca kneza Pavla, naša istorija pisati drugačije, a želja joj je da se Srbi najzad – opamete!

Princeza Jelisaveta Karađorđević

Mnogo je toga što izdvaja našu princezu Jelisavetu Karađorđević. I dalje pleni lepotom, elegancijom i harizmom. Jedina je princeza među pripadnicima evropskih kraljevskih dvorova koja i dalje živi kao podstanar, na četvrtom spratu zgrade bez lifta, u rodnom Beogradu. Izdržava se od vlastitog biznisa, kreacije i prodaje svojih parfema, ima svoju Fondaciju kojom pomaže muzičke talente, pokrovitelj je Akademije umetnosti u Beogradu, za dugogodišnji humanitarni rad nema ni jedno naše priznanje, ali joj je zato, 2002. godine u Švajcarskoj, lično Mihail Gorbačov uručio prestižnu nagradu Demiurgus Peace International za podsticanje mira u svetu, nagradu koju su dobili i Vladimir Putin i Ted Tarner!

Podsetimo da je 1990. godine u Njujorku osnovala neprofitnu humanitarnu organizaciju koja nosi njeno ime i da je 67 puta preletala Okean noseći lično, u tim ratnim godinama, pomoć u lekovima, opremi, medicinskim pomagalima i aparatima, odeći… Dovodila je vrhunske lekare da operišu decu stradalu u ratu.

Lična hrabrost odvela je princezu Jelisavetu i u vode biznisa! Kaže da je rasprodala svu imovinu u inostranstvu i od ličnih para kreirala svoj prvi parfem pod nazivom „E“, 2002. godine. Miks od četiri cvetna mirisa, uz pomoć stručnjaka Sofije Grojsman, promovisan je prvo u Njujorku i odmah je postigao lep uspeh. Preko interneta, imala je više od 65.000 mušterija na TV šopu. Uspeh je tim veći kad se zna koliko je oštra i ljuta konkurencija velikih brendova među kojima je i nedostižni, svevremeni „Šanel 5“. Potom je izbacila i drugi parfem, sa mirisima citrusa, pod nazivom „My Angel“ koji je u Srbiji preimenovan u „Jelisaveta“. Uskoro će se pojaviti i treći, ovog puta sa osnovnim mirisom ljubičice, pod nazivom „MOINA“. Parfem je nazvala po neobičnom imenu voljene tetke, Ruskinje.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: