GAIT AL GAIT, FLYDUBAI: Jeftini letovi mogu da budu profitabilni

Srbija je popularna destinacija za ljude u Dubaiju, zahvaljujući velikoj srpskoj populaciji koja tamo živi i sve boljem ekonomskom profilu zemlje

Gait Al Gait

Nekoliko faktora potražnje uticalo je da naša kompanija Flajdubai (Flaydubai) uvede direktnu avio-liniju Beograd – Dubai. Naša glavna ciljna grupa su srpska populacija od preko 5.000 članova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i turisti koji su u potrazi za novom destinacijom. Ova nova ruta namenjena je turistima i zaljubljenicima u kulturu, muziku i avanturu koji žele kvalitetnu niskotarifnu vezu sa destinacijom koja postaje sve popularnija – rekao je Gait Al Gait (Gaith Al Gaith), generalni direktor Flajdubaija, u razgovoru za Magazin Biznis, objašnjavajući razloge zbog kojih je ova niskotarifna avio-kompanija u novembru startovala sa letovima na liniji Beograd – Dubai, četiri puta nedeljno, po početnoj ceni od 170 evra u jednom pravcu.

– Srbija je 12. destinacija Flajdubaija u centralnoj i istočnoj Evropi i ključna za našu razvojnu strategiju u ovom regionu. Kao i Ujedinjeni Arapski Emirati, Srbija ima jake sektore turizma i finansija i popularna je širom sveta kao destinacija za zabavu, umetnost i kulturu, odmor i biznis. Isto tako, Beograd je regionalno sedište nekoliko multinacionalnih korporacija kao što su Microsoft, Motorola, AXA i Intel. Nadamo da će ova destinacija stvoriti prostor za saradnju između različitih sektora, što dovodi do većeg broja poslovnih putovanja – kaže Gait Al Gait.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: