PRVA DECENIJA RADA “EUROCONS GROUP”: Primer koji ohrabruje investitore

Za samo deset godina ova firma sa jednim uposlenim i poslovnim prostorom od 70 kvadrata izrasla je u sistem sa četiri firme specijalizovane za određene inženjering oblasti sa preko 3.000 kvadratnih metara savremeno opremljenog prostora i danas zapošljava 46 ljudi

eurocons-groupKada je mašinski inženjer Goran Đurić 2003. godine osnovao firmu “EuroCons Group” bilo je neverice među njegovim prijateljima i kolegama da će iz malog grada, kakav je Vršac, uspeti da napravi ozbiljan poslovni iskorak u tranziciono i turbulentno vreme. Međutim, nisu bili u pravu. Firma “EuroCons Group” je iz godine u godinu beležila sve ozbiljniji rast, širila svoju delatnost, gradila poverenje i povećavala broj partnera. Za samo deset godina ova firma sa jednim uposlenim i poslovnim prostorom od 70 kvadrata izrasla je u sistem sa četiri firme specijalizovane za određene inženjering oblasti sa preko 3.000 kvadratnih metara savremeno opremljenog poslovnog i magacinskog prostora u vlasništvu i danas zapošljava 46 ljudi, mahom visokoobrazovanih, među kojima je 16 inženjera različitih profila. Firma “EuroCons Group” je 26. septembra obeležila prvu deceniju uspešnog rada.

Jedan od primarnih ciljeva, postavljen u startu, jeste kvalitet. I upravo zbog održivosti kvaliteta inženjering usluga bilo je neophodno proširiti delatnost, jer kako je rekao Goran Đurić: “Efikasnost EuroCons Group ponekad je zavisila od projektanata ili izvođača radova, što je stvaralo bojazan da ne ugrozimo kvalitet koji smo postigli i koji je bio jedan od mojih prioriteta. Bilo mi je jasno da postignuti visok nivo profesionalizma i konstantnosti EuroCons Group može zadržati samo širenjem delatnosti”.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MINISTARSTVO PRIVREDE UPOZORAVA: SIEPA PRAVILA PROPUSTE: Subvencije bez adekvatne kontrole
  • “EVROPSKE REGIJE I GRADOVI U ZALETU ZA 2020.”: Srbobran u Briselu
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (2): ”Spolja kalaj, unutra belaj”
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (8): Jednostavno ili složeno poslovanje
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2013.
Podelite ovaj tekst: