NOVI TALAS U AKVIZICIJI BANKARSKIH KLIJENATA: Bankarski šoping mol

Da dobije jednog novog klijenta banka troši od 10 evra do preko 200 evra, u zavisnosti od toga koliko koštaju kampanje. Kad ovom trošku dodamo efekte tzv. „attrition rate“, odnosno klijente koji napuste svoju banku tokom godine, vidimo da „net“ novog biznisa u banci nije jednak broju novih klijenata, odnosno da je trošak po net novom klijentu viši. Samim tim, optimizacija troška akvizicije postaje imperativ

Piše: Vera Lloyd-Thomas

Piše: Vera Lloyd-Thomas

Nema sumnje da se tržište finansijskih usluga menja. Možda građani Srbije i nisu tako brzi u usvajanju e-bankinga (3% bankarske populacije koristi e-banking, prema poslednjem FMDS omnibusu GfK), ali je internet svakako značajna stanica na kojoj se naši građani zaustavljaju kad traže finansijske proizvode.

Pravo na internet!

Iako se banke zdušno trude i plaćaju da na vodećim pretraživačima prvo izađe njihova adresa, potencijalni klijenti sve češće prvo kucaju (ili bolje: klikću), na specijalizovane sajtove koji porede bankarske ponude. Otkud to?

Da je stepen poverenja u ovakve sajtove visok, govori nam i podatak da 58 odsto onih koji posete sajt, veruju stručnjaku koji je rangirao proizvode i gledaju samo prvi proizvod u rangu.

Drveće ili šuma?

Veliki deo razloga objašnjavaju podaci iz istraživanja glavnih potrošačkih trendova u FMCG areni od kojih se, sledeća tri, čini se, mogu primeniti i na finansijski sektor:

1. SIMPLIFIKACIJA – ljudi žele da im neko od silnog drveća nađe šumu, odnosno da između stotinu ponuda za keš kredit, neko kome veruju, poređa tri do pet ponuda koje će uzeti u obzir pre odluke;

2. KUĆNO ISKUSTVO – ne žele više da traže proizvode šetajući po gradu, ulazeći u svaku banku, odajući svoje probleme na nekom šalteru dok narod sa strane sluša, već iz svoje kuće, sa svog računara;

3. POGODNOST (convenience, zgodna situacija) – ako na jednom mestu mogu da provere sve ponude, da uzmu par njih u razmatranje, pa da na kraju, bez odlaska u banku, saznaju koliko će šta da ih košta, a na kraju da zakažu sastanak sa bankom – ima li bolje?

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MINISTARSTVO PRIVREDE UPOZORAVA: SIEPA PRAVILA PROPUSTE: Subvencije bez adekvatne kontrole
  • “EVROPSKE REGIJE I GRADOVI U ZALETU ZA 2020.”: Srbobran u Briselu
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (2): ”Spolja kalaj, unutra belaj”
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (8): Jednostavno ili složeno poslovanje
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2013.
Podelite ovaj tekst: