PREDUZETNICE ZA NOVO DOBA: Žensko preduzetništvo prelazi regionalne granice

U Nišu krajem septembra održana međunarodna konferencija posvećena mogućnostima za oživljavanje privrede u regionu. Posebnu pažnju privukli su susreti B2B u okviru kojih su ostvareni neposredni kontakti u cilju uspostavljanja saradnje između pojedinih preduzeća

preduzetnice-za-novo-dobaMeđunarodna konferencija na temu „Preduzetnice za novo doba: nove mogućnosti za oživljavanje privrede u regionu“, održana u Nišu 26. i 27. septembra u čast jubileja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, okupila je 180 učesnika i preduzetnica iz šesnaest zemalja: Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Grčke, Italije, Crne Gore, Poljske, Slovačke, Španije, Švedske, Velike Britanije, SAD i Srbije.

Veliki međunarodni skup poslovnih žena bio je prilika za umrežavanje i uspostavljanje saradnje regionalnih udruženja žena preduzetnica, razmenu iskustava i ideja, bilo je reči o položaju poslovnih žena u svetu biznisa, pristupu finansijskim institucijama, odnosu lokalnih i državnih vlasti prema ženskom preduzetništvu i o mnogim drugim pitanjima vezanim za ovu oblast. Posebnu pažnju privukli su susreti B2B u okviru kojih su ostvareni neposredni kontakti u cilju uspostavljanja saradnje između pojedinih preduzeća.

Pozdravljajući skup, Nina Samardžić, pomoćnica ministra privrede, prenela je poruku novog ministra Saše Radulovića da će država u narednom periodu poseban akcenat staviti na razvoj ženskog preduzetništva. Prva mera u tom cilju biće priprema nove strategije razvoja preduzetništva u periodu 2014-2020. godina u kojoj će posebno mesto imati žensko preduzetništvo.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MINISTARSTVO PRIVREDE UPOZORAVA: SIEPA PRAVILA PROPUSTE: Subvencije bez adekvatne kontrole
  • “EVROPSKE REGIJE I GRADOVI U ZALETU ZA 2020.”: Srbobran u Briselu
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (2): ”Spolja kalaj, unutra belaj”
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (8): Jednostavno ili složeno poslovanje
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2013.
Podelite ovaj tekst: