Репортажа: Хитно потребан нови производни погон

Тражила сам помоћ за подизање новог објекта, али у Влади кажу да држава нема пара и то, замислите, у „Години предузетништва“, каже Душица Тричковић, власница фирме за производњу пецива „Кики коре“

Душица Тричковић

Душица Тричковић

Власница фирме за производњу пецива „Кики коре“ из Ниша Душица Тричковић 2013. године понела je ласкаву титулу „Жена за пет“ и добила награду од 500.000 динара у опреми, коју додељују Опортjунити банка и Агенција САД за међународни развој УСАИД. Сада је једна од 26 кандидаткиња за признање „Жена змај“ које најбољим предузетницама додељује Удружење пословних жена Србије.

До ових признања довели су је упорност и истрајност, јер је увек имала прецизан циљ и у сваком тренутку је знала шта хоће. Почела је, каже, од нуле, са обичним кухињским шпоретом и идејом да оно што прави у својој кухињи, за своју децу, почне да прави за тржиште. Тако је 2007. године набавила опрему и кренула са производњом пецива. На програму има десетак производа: штапиће са сусамом и маком, кифлице са сиром, галете, домаће ситне колаче, дуготрајне ситне колаче, као што су ванилице и ораснице, штапиће са ланом, переце са сусамом и кимом, а по наруџбини припрема мини маргарете пице и коктел пецива за славља.

Из године у годину шири производњу и тржиште, као и број запослених. Тренутно има осамнаест радница, не рачунајући њу и кћерку која завршава Вишу пословну школу у Београду и такође је у послу у маминој фирми. Производи се свакодневно возе у неки од градова – понедељком у Прокупље, Блаце и Ниш, уторком у нишке продавнице, средом у Пирот, Димитровград и опет у Ниш, четвртком у Крагујевац, Аранђеловац и Београд.

Како је успела да освоји оволико тржиште, питамо.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Предности редовне заштите од ванредних претњи
  • Милион евра за најбоље бизнис идеје
  • Срби пет сати дневно са паметним телефонима
  • Светска банка хвали Србију
  • Немачко-српска комора подржала кампању донације органа
  • АмЧам: Реформе треба да се наставе
  • Дневно прераде по 50 тона говедине и пилетине
  • Следећи број Економетра излази 1. новембра 2016.
Podelite ovaj tekst: