53. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA U BEOGRADU OBORIO REKORDE: Godine prolaze, strast ne prestaje

Najveća i najreprezentativnija regionalna privredno-sajamska manifestacija u oblasti auto-moto industrije, okupila je više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, a sajam je posetilo oko 150.000 ljudi

Prema medijskim izjavama samih izlagača i nezvaničnim izvorima iz Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova, tokom ovogodišnjeg međunarodnog Salona automobila, 53. po redu, koji je održan od 24. marta do 2. aprila na Beogradskom sajmu, prodato je gotovo dvostruko više automobila nego na prethodnom Salonu automobila. Takav trend ukazuje na oporavak automobilskog tržišta u prethodne dve godine.

Pod sloganom „Godine prolaze, strast ne prestaje”, ova najveća i najreprezentativnija regionalna privredno-sajamska manifestacija u oblasti auto-moto industrije, koju je posetilo oko 150.000 ljudi, okupila je više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja. Bila su zastupljena 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila u okviru Salona, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala na sajmu “Motopassion”.

O interesovanju izlagača i drugih učesnika u sajamskim programima govori i podatak da je Beogradski sajam za potrebe ljubitelja automobila i motocikala pripremio čak 10 svojih hala, sa više od 41.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Tri hale (7, 8 i 9) bile su, ovom prilikom, dodatno angažovane samo za učesnike i posetioce sajma “Motopassion” – saopštila je pres služba Beogradskog sajma.

U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila, uvoznici i distributeri predstavili su čak 67 noviteta, među kojima – 33 premijere. Na Sajmu motocikala posetioce je dočekalo 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i bicikala. Na izlagačkim štandovima Beogradskog sajma našlo se oko 400 vozila iz kategorije automobila i lakih privrednih vozila, kao i oko 250 najrazličitijih modela vozila na sajmu “Motopassion”.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NA BEOGRADSKOM SAJMU OD 15. DO 19. MAJA: U ritmu budućnosti
  • ODGOVORAN ODNOS PREMA PRIRODNIM RESURSIMA I BUDUĆIM GENERACIJAMA: Bezbednost na radu – preduslov za uspeh
  • ODRŽAN PROLEĆNI VIVALDI CEO FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: Inspirativne debate na Mokroj Gori
  • DOMINIK ROBERTS, DIREKTOR OPERACIJA MINECO LTD, NAJAVIO OPORAVAK RUDARSTVA U EVROPI I SVETU Geolozi istražuju, vreme rudara tek dolazi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Transferne cene i BEPS projekat
  • MENADŽERSKI VODIČ: Sve može da bude važno
  • LUNIN PRET-A-PORTER CENTAR DA ZASIJATE U PUNOM SJAJU: Saveti za stajling poslovnih žena
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (8): Gde su granice društvene odgovornosti
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2017.
Podelite ovaj tekst: