SREĆKO NAKIĆ, ATLANTIC GRUPA: Ove godine očekujemo još veći rast

U 2011. godini ostvarili smo ukupan prihod od oko 635 miliona evra, što je nominalni rast od 108,4 odsto u odnosu na 2010. Brendovi koje proizvodimo u Srbiji su među značajnim generatorima rasta. Tržište Srbije danas je sa 25,5 posto udela u ukupnoj prodaji drugo najveće prodajno tržište Atlantic Grupe, i lane je ostvarilo rast od 12,7 odsto u odnosu na godinu ranije

Srećko Nakić

Pre godinu i po dana hrvatska kompanija Atlantic Group kupila je kompaniju Droga Kolinska čiji je značajan deo poslovanja i u Srbiji, pre svega kroz kompanije Grand prom i Štark. Krajem 2010. godine okončan je i finansijski deo oko ove velike regionalne akvizicije. Prošla, 2011. godina pokazala je da je Atlantic Grupa napravila odličan poslovni potez, odlučujući se za preuzimanje Droge Kolinske. Jer, ukupan prihod Atlantic Grupe je u značajnom porastu, i to u vreme dok još traje ekonomska kriza i dok se nastavlja pad kupovne moći potrošača. Srećko Nakić, potpredsednik Atlantic Grupe, u ekskluzivnom razgovoru za Magazin Biznis kaže da su izuzetno zadovoljni akvizicijom Droge Kolinske, a da su brendovi koji se proizvode u Srbiji, među najznačajnijim generatorima rasta Atlantic Grupe u regionu.
– Izuzetno smo zadovoljni. Sve što smo napravili od akvizicije, što potvrđuju i rezultati za 2011. godinu, dokaz je da je ova akvizicija bila pun pogodak i za Drogu Kolinsku i za Atlantic Grupu, za sve naše poslovne operacije, proizvodne kategorije i zaposlene na svim tržištima. Na nivou 2011. godine ostvarili smo ukupan prihod od prodaje u iznosu od 4,7 milijardi kuna, odnosno oko 635 miliona evra, što u odnosu na godinu ranije predstavlja nominalni rast od 108,4 odsto. Brendovi koje proizvodimo u Srbiji su među značajnim generatorima rasta. Tržište Srbije danas je sa 25,5 posto udela u ukupnoj prodaji drugo najveće prodajno tržište Atlantic Grupe, i lane je ostvarilo rast od 12,7 odsto u odnosu na godinu ranije.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: