Традиционално и савремено у посластичарству

Радионица торти и колача „Десерт“ са 40 запослених, углавном жена, јединствена је по брендираним слатким производима. Овде су примењене најсавременије италијанске технологије у колачарству али и стари српски рецепти

poslasticaraНе постоји статистика о броју жена у бизнису у нашој земљи које су не само оствариле постављене циљеве, већ су превазишле и сопствена очекивања. Разумљиво, уз велика одрицања, невероватну енергију, рад и упорност. Пратећи професионално развој бизниса читаве армије жена, стекли смо утисак да је међу њима импозантан број оних које су помериле границе осредњости, освајајући високе стандарде производње у свом сектору.

Једна од њих је и Зорица Селаковић из Чачка, власница радионице за израду торти и колача „Десерт“ (Dessert), чији се брендирани производи не продају само у Србији и региону, већ и у неким европским земљама.

У овај бизнис се упустила 1990. године, у време кад није код нас постојала ова врста производње. О томе како је освајала тржиште Зорица Селаковић каже:

– Било је тешко у то време стећи поверење купаца и заинтересовати их за наше слатке производе. Била сам приморана да осмислим начин како да убедим трговце да прихвате продају мојих торти и колача и стекну навику да наш десерт континуирано купују за породична славља и свечаности.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: