ПЕКАРА „БЕЗ ГЛУТЕНА“: Такав кекс једе Ноле

Бранислава Крцуновић, дипломирани економиста, дошла је на идеју да припрема пецива без глутена јер је пре седам година добила болест целијакију

nole-keksКада будући бизнисмени размишљају о покретању посла, онда је отварање пекаре у врху листе могућности. Има их пуно у свим местима. Али, једна у Новом Саду другачија је од осталих. Зове се „Без глутена“, а име јасно говори да асортиман не садржи поменуту супстанцу. Комплетна понуда прилагођена је онима који су на глутен алергични.

Власница пекаре је Бранислава Крцуновић, дипломирани економиста. На идеју да отвори овакву радњу дошла је када је пре седам година добила болест целијакију. Овим болесницима забрањени су протеини из житарица попут пшенице, која доминира у исхрани код нас. А управо пшеница садржи глутен.

О томе како је све почело Бранислава каже:

– Околности су ме натерале да сама себи припремам пецива и друга јела без глутена. Тако сам дошла на идеју да од тога направим бизнис. Пре тога сам радила у породичној фирми па сам имала уштеђевину. То сам уложила у овај посао – објашњава саговорница Економетра.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: