TRAG FONDACIJA: Uručena priznanja za dobra dela

TRAG FONDACIJA PROGLASILA DOBITNIKE ČETRNAESTE VIRTUS NAGRADE ZA FILANTROPIJU

Trag fondacija je četrnaesti put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica u kojima žive i posluju, kao i smanjenju posledica pandemijske krize izazvane virusom Covid-19, saopšteno je 13. maja. Zbog specifičnih pandemijskih okolnosti, svečana ceremonija uručenja priznanja održana je bez prisustva gostiju i zvanica, a prenos je realizovan putem Youtube mreže.

Ovogodišnja VIRTUS nagrada dodeljena je uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija MK Group, za donacije ukupne vrednosti veće od milion evra, namenjene nabavci medicinske opreme za zdravstvene ustanove, za podelu humanitarnih paketa hrane socijalno ugroženim građanima, za pomoć u lečenju dece u inostranstvu, za podršku deci bez roditeljskog staranja, kao i za pomoć ustanovama i organizacijama koje deluju u oblasti kulture.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje dodeljena je firmi eFront iz Beograda (deo kompanije BlackRock), dok je Nagradu za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora osvojila Raiffeisen banka a.d. Beograd.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • U SANU PREDSTAVLJENA KNJIGA – MONOGRAFIJA AUTORA PROF. PAVLA PETROVIĆA I PROF. MIRJANE GLIGORIĆ MATIĆ: Zašto Srbija zaostaje, umesto da sustiže razvijenije zemlje CIE
  • ŠTA DONOSI NOVI PRAVILNIK O POREZU NA DODATU VREDNOST: Od prvog jula ove godine novi propisi o PDV-u
  • PREDNOSTI ULAGANJA U RAZLIČITE VRSTE OTVORENIH INVESTICIONIH FONDOVA: Kako upravljati ličnim finansijama
  • PODRŠKA DOMAĆIM PROIZVODIMA I PROIZVOĐAČIMA: Oko 150 proizvoda sa žigom „Čuvarkuća“ i u Lidlu
  • SAVREMENA TEHNOLOGIJA JE POTPUNO AUTOMATIZOVALA RAD NA BUŠOTINAMA: Kako se digitalizuju naftaši
  • TV SLIKE I PRILIKE: Od filma do životne istine
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2021.
Podelite ovaj tekst: