TV SLIKE I PRILIKE: Hasta La Vista u Roterdamu

Narod je zabavljen strahom od epidemije korona virusom i – bitkom za toalet papir. Do sredine marta, govorilo se o više od 110.000 zaraženih i oko 3.500 umrlih, 55.000 izlečenih i postojanju bolesti u 90 zemalja širom sveta. Najčešće su pominjani Italija i Iran.

Piše: Branislava Džunov

U početku se govorilo o kruzerima-karantinima, sada su gradovi, pa i države, zatvoreni i izolovani. Ni nas nije mimoišla zdravstvena nevolja, u simboličnom obimu. Televizija dva puta dnevno prenosi izveštaje o testiranju sumnjivih pacijenata. Korona virus je stopirao sportske događaje, sajmove i svakojake skupove: Čak i Pesmu Evrovizije čije je održavanje u Holandiji, od 12. do 14. maja, pod znakom je pitanja.

Estradna bomba

Lako se može dogoditi da se ne ostvari ono „Vidimo se kasnije“ u Roterdamu, iz razloga nekontrolisanog širenja bolesti, što je još najmanja šteta. Tek, Beovizija srpski izbor na Evrosong 2020, održana u tri dela u beogradskom studiju u Košutnjaku, ustalasala je domaću muzičko-zabavnu scenu do granica usijanja. Neprestano se vode rasprave da li je kompozicija „Hasta La Vista“ i grupa „Hurricane“ zaista bilo nešto najbolje što se moglo čuti tokom opsežne muzičke priredbe, koju je savesno i uspešno organizovao RTS, a čija je zvanična obaveza učešće na najvećem evropskom muzičkom događaju. Šteta što na špici nije potpisana mnogobrojna ekipa na čelu sa rediteljem Miodragom Kolarićem. Mnogo truda je uloženo da trodnevna priredba dobije viši produkcijski nivo i to im se mora priznati. O tri golišave pevačice nema se šta reći. Ako misle da se ne brukaju, moraće da im neko pomogne da poprave svoju pesmicu koja, za sada, ima atraktivan naslov. Da se upevaju, a ako budu želele da igraju da više vežbaju i – potraže savet dijetetičara. Da ne trupću onoliko…

U senci vesti o korona virusu, održan je beogradski 48. Fest sa repertoarom od stotinak filmova. Sve je prošlo besprekorno, osim što su tehnički problemi (kvar projektora u Centru „Sava“) i odlaganje prikazivanja, dodatno skrenuli pažnju na italijansko-ruski film „Greh“ Andreja Končalovskog, koji je posvećen Mikelanđelu Buonarotiju (1475-1564).

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • RAST ULAGANJA NAFTAŠA U 2019. GODINI: NIS investirao više od 42 milijarde dinara
  • NURIJEL RUBINI O OČEKIVANIM GLOBALNIM TOKOVIMA U 2020. GODINI: Mogući su poremećaji, različiti od svega što smo videli u krizi 2008.
  • REZULTATI POSLOVANJA AUSTRIJSKE GRUPE U REGIONU ZA 2019. GODINU: Erste grupa povećala operativni prihod za 8,7 odsto
  • INOVATIVNI DOMAĆI PROIZVODI EKSKLUZIVNO NA POLICAMA DM DROGERIJA: Podrška domaćim proizvođačima kroz dm inkubator
  • SVE UBRZANIJI RAZVOJ ROBOTIKE U SVETU: Humanoidni roboti u svemu oponašaju čoveka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2020.
Podelite ovaj tekst: