KONSALTING: Internacionalno iskustvo primenjeno u Srbiji

Vladislav Lalić, dugogodišnji direktor IKEE za Jugoistočnu Evropu, osnovao je konsultantsku kuću „Good faith“ zajedno sa trojicom kolega. Njihov cilj je da veliko iskustvo u internacionalnoj korporaciji prenesu kroz savetodavne usluge u poslovanju

Vladislav Lalić

Pre nešto više od 15 godina „Dženeral elektrik“ je bila najvrednija kompanija na svetu, a danas je to „Epl“. Živimo u vremenu u kome dolazi do ozbiljnih promena poslovnih modela koji su sasvim drugačiji u odnosu na one od pre 10 ili 15 godina. „Epl“ je kompanija koja nudi drugačiji vid poslovnog modela. Danas je najveći hotelski operater na svetu – Booking.com, koji nema u vlasništvu nijedan hotel. Ni najveći prevoznik – Uber, nema nijedan automobil u vlasništvu. Onlajn poslovanje preuzima primat, pa je i drugačija interakcija sa potrošačima i sa tržištem.

Ovako Vladislav Lalić, doskorašnji direktor IKEE za Jugoistočnu Evropu, opisuje za Magazin Biznis promene u savremenom načinu poslovanja. I u njegovoj poslovnoj karijeri dogodila se velika promena: od januara ove godine partner je i generalni direktor novoosnovane konsultantske kuće „Good faith“. Lalić je nakon skoro tri decenije rada u čuvenoj švedskoj kompaniji IKEA odlučio da, zajedno sa trojicom kolega i prijatelja, pokrene biznis i da veliko iskustvo u internacionalnoj korporaciji iskoristi za pružanje savetodavnih usluga u poslovanju. Pored Lalića, u timu konsultantske kuće „Good faith“ je i Dragan Skalušević, ekspert za razvoj poslovanja, koji je bio zamenik direktora, a kasnije i generalni direktor IKEE za Kinu. Takođe, veliko iskustvo ima i Čedomir Janković koji je bio dugogodišnji menadžer za ljudske resurse i nabavke u IKEI, kao i generalni direktor IKEE u Mađarskoj. Četvrti član tima „Good faith“ je Goran Milenković koji je, prema rečima Lalića, osmislio i implementirao kompletnu digitalnu onlajn platformu za IKEU u Jugoistočnoj Evropi.

Vladislav Lalić je sedam godina bio direktor nabavke IKEE u Turskoj, a kasnije je bio zadužen za čitavu Jugozapadnu Evropu. On je bio odgovoran za celokupne investicije u pet zemalja regiona, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji i Ukrajini, gde je IKEA u proteklih 10 godina započela i realizovala ukupno 510 miliona evra investicija.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • RAST ULAGANJA NAFTAŠA U 2019. GODINI: NIS investirao više od 42 milijarde dinara
  • NURIJEL RUBINI O OČEKIVANIM GLOBALNIM TOKOVIMA U 2020. GODINI: Mogući su poremećaji, različiti od svega što smo videli u krizi 2008.
  • REZULTATI POSLOVANJA AUSTRIJSKE GRUPE U REGIONU ZA 2019. GODINU: Erste grupa povećala operativni prihod za 8,7 odsto
  • INOVATIVNI DOMAĆI PROIZVODI EKSKLUZIVNO NA POLICAMA DM DROGERIJA: Podrška domaćim proizvođačima kroz dm inkubator
  • SVE UBRZANIJI RAZVOJ ROBOTIKE U SVETU: Humanoidni roboti u svemu oponašaju čoveka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2020.
Podelite ovaj tekst: