NOVE INICIJATIVE BRITANSKO-SRPSKE KOMORE: Kako da bude lakše posle Bregzita

Želimo da osvežimo aktivnosti u Beogradu i da pružimo novi sadržaj. Naše članove treba da uputimo u to kako će se Bregzit odraziti na odnose Velike Britanije i Srbije, ali i u to koje su najvažnije aktivnosti za njihovo poslovanje. Zato početkom maja u Beogradu organizujemo poslovni susret za naše članove, najavljuje Ričard Robinson, član borda direktora

Ričard Robinson

Tranzicioni period Bregzita, odnosno odlazak Velike Britanije iz Evropske unije, sada je u toku i trajaće do kraja ove godine, pa su britanske institucije, organizacije i asocijacije u intenzivnim aktivnostima oko definisanja bilateralnih relacija koje će ova ostrvska zemlja imati u budućoj saradnji sa drugim državama. Tako je i sa Britansko-srpskom privrednom komorom (British-Serbian Chamber of Commerce) koja u Srbiji postoji od 2008. godine. Odnedavno je novi član borda direktora ove komore i gospodin Ričard Robinson (Richard Robinson), koji u razgovoru za Magazin Biznis objašnjava šta će biti u fokusu novih aktivnosti ove poslovne asocijacije.

– Želimo da osvežimo aktivnosti u Beogradu i da pružimo novi sadržaj. Dve su glavne oblasti: da razgovaramo sa našim članovima o tome koje su najvažnije aktivnosti za njihovo poslovanje, a takođe i da ih uputimo u to kako će se Bregzit odraziti na odnose Velike Britanije i Srbije. Zato će Britansko-srpska privredna komora, početkom maja, u Beogradu organizovati susret i panel diskusiju tokom koje će naše članove informisati o Bregzitu. Smatramo da su takve informacije, u ovom trenutku, prioritetno važne za poslovne ljude i kompanije, kaže gospodin Robinson.

Sagovornik Magazina Biznis podseća da su dosadašnji ekonomski odnosi između Velike Britanije i Srbije bili regulisani Sporazumom o asocijaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji (SSP). Pa, iako je Britanija već istupila iz Unije, praktično će cela 2020. proteći u okviru saradnje kroz SSP.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • RAST ULAGANJA NAFTAŠA U 2019. GODINI: NIS investirao više od 42 milijarde dinara
  • NURIJEL RUBINI O OČEKIVANIM GLOBALNIM TOKOVIMA U 2020. GODINI: Mogući su poremećaji, različiti od svega što smo videli u krizi 2008.
  • REZULTATI POSLOVANJA AUSTRIJSKE GRUPE U REGIONU ZA 2019. GODINU: Erste grupa povećala operativni prihod za 8,7 odsto
  • INOVATIVNI DOMAĆI PROIZVODI EKSKLUZIVNO NA POLICAMA DM DROGERIJA: Podrška domaćim proizvođačima kroz dm inkubator
  • SVE UBRZANIJI RAZVOJ ROBOTIKE U SVETU: Humanoidni roboti u svemu oponašaju čoveka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2020.
Podelite ovaj tekst: