TV SLIKE I PRILIKE: Koraci na crvenom tepihu

Glamur sam po sebi nije štetan, daleko bilo, nepoželjan. Da je sreće da nam sve sija i bude na najvišem nivou, raznovrsno i bogato. Ali kod nas se teško prima i gotovo uvek na pogrešnom mestu. Glamur na srpski način, kao sociološki fenomen, ima podsmešljivu konotaciju i vodi u depresiju, izaziva podsmeh

Piše: Branislava Džunov

Piše: Branislava Džunov

Svojevremeno, govoreći o svom filmu „Davitelj protiv davitelja“, na pitanje šta u njegovom satiričnoironičnom trileru „radi“ Marija Baksa, filmska starleta, Slobodan Šijan, reditelj, odgovorio je: ona je tu zbog glamura, u filmu, kao i u životu mora nešto da zasija, da blista. Retko ko bi se setio te izazovne plavuše, Marija Baksa je odavno zaboravljena, ali je ostala potreba za bljeskom i opsenom. Od glamura se ne živi, ali ništa nije kao glazura na voću, film i televizija oduvek primenjuju taj recept. Njihova suština je zasnovana na čaroliji i omađijanosti. Sjaj, dajte sjaja da ulepša naše skromne, a ponekad i promašene živote, pa makar bila i podvala!

Nešto od belosvetskog glamura prelilo se i na našu televiziju zahvaljujući Sandri Perović, filmskom kritičaru i novinaru RTS, koja je petnaestak dana svakodnevno izveštavala sa kanskog filmskog karnevala. Znate ono, Kroazeta, crveni tepih… Ovoga puta pod kišobranima, prošetali su Stiven Spilberg, Nikol Kidmen, Leonardo di Kaprio, Benisio del Toro… Duga je lista holivudskih starova došlih na kansko hodočašće, da prodaju glamur i sreću. I sama poštujući dres-kod festivala, naša novinarka je pokazala da se, uz podršku sponzora, i na radnom zadatku može izgledati kao filmska diva. I sve to sa merom i u skladu sa ličnim osećajem za eleganciju. Sandra Perović se zaista izveštila u svemu tome i treba joj odati priznanje za upornost i snalažljivost.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • FIAT TALENT POOL PROGRAM: Šansa za mlade inženjere
 • DODELJENO 12 PRESTIŽNIH MBA STIPENDIJA USPEŠNIM SRPSKIM MENADŽERIMA: Stipendije za najbolje
 • PRIVREDNA KOMORA SRBIJE ZA SUŠTINSKE REFORME: Sistemsko rešavanje urgentnih problema
 • UNIKA OSIGURANJE OSTVARUJE CILJEVE POSTAVLJENE DO 2020. GODINE: Dobar start u 2013. i dinamičan rast
 • BRITISH AMERICAN TOBACCO: KAKO BI IZGLEDAO SVET BEZ LEGALNE DUVANSKE INDUSTRIJE: U svetu nelegalno prodato 600 milijardi cigareta u 2012.
 • DIRK OLIN, EKSPERT U OBLASTI DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA, GOSTOVAO U BEOGRADU: Sunce najbolje dezinfikuje
 • XYZ PREMIUM FASHION STORE: Modno veče za pristupačni luksuz
 • KOMERCIJALNO TRŽIŠTE NEKRETNINA U BEOGRADU I REGIONU: Oporavak uvek dolazi posle krize
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (15): Definišite moć klijenata
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (5): Uživanje u poslu
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2013.
Podelite ovaj tekst: