MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u junu

poslovni-horoskopOvan

Ovnovima bi jun mogao da donese priličnu konfuziju. Kada je novac u pitanju otvorite četvore oči. Nemojte da pravite bilo kakve kupoprodajne ugovore niti da osnivate firmu. Tranzit Marsa, vladaoca vašeg znaka preko Blizanaca, većini predstavnika ovog znaka može doneti pojačanu aktivnost na polju stručnog usavršavanja, sklapanja posla sa strancima i želju za putovanjima.

Bik

Mars, planeta energičnosti, koji ne dolazi u vašem znaku do punog izražaja, biće veoma naglašen, pa će i vaša ambicija biti pojačana. Većina vaših planova je realna, imate dovoljno ideja i energije, ali ste spremni da napravite i pogrešne poslovne poteze u želji da izađete u susret saradnicima koji će pokazati entuzijazam. Tokom ovog perioda možete biti na neki način iskorišćeni ili se vaše poverenje može zloupotrebiti.

Blizanci

Neko može pokušati da vas iskoristi u finansijske svrhe, pa zato pazite kome pozajmljujete novac. Tokom ovog perioda uspećete da se priviknete na neke nove uslove na poslu, što vam neće biti nimalo teško. Upustićete se u nove poslove, naročito u domenu privatnog biznisa, marketinga, medija ili prevodilaštva. Jedini problem sa kojim možete biti suočeni jeste povremena besparica, ako ne budete uspeli da odolite svim iskušenjima.

Rak

Ne bi bilo dobro da odustajete od poslovnih planova sa strancima, čak i ukoliko situacija ne bude tako povoljna kako ste očekivali. Mnogo toga može izgledati kao da se zaverilo protiv vas, a može vam se učiniti i da neko želi da preotme posao sa inostranstvom, koji je vama namenjen. Potreba za finansijskom sigurnošću može vas učiniti sklonim nesmotrenim aranžmanima. Dobro se raspitajte pre nego što donesete odluku.

Lav

Ukoliko budete dovoljno mudri i strpljivi, moći ćete da izbegnete razne zamke koje će vam postavljati kolege. Budite oprezni jer možete napraviti pogrešnu poslovnu procenu, što će vam se kasnije vratiti kao bumerang, a istovremeno ćete biti skloni pravljenju dugova. Mars, planeta akcije, imaće veliki uticaj na vas pa ćete biti spremni da provodite mnogo vremena sa mlađima od sebe i sa onima koji su spremni da od vas uče.

Devica

Za mnoge predstavnike vašeg znaka ovo bi mogao da bude period velikih promena. Sa jednim Lavom uspećete da se dogovorite o novom poslu, ali saradnja se najverovatnije neće odvijati onako kako biste želeli. Iako se trudite da budete što efikasniji, tranzit Merkura, planete biznisa, preko Raka u tome vas prilično ometa zbog čega možete kasniti u izvršavanju obaveza. Period je dobar za stručno usavršavanje.

Vaga

Ovo bi mogao da bude jedan od boljih perioda tokom kojeg će preovladavati osećanje slobode i želje za promenom. Bićete spremni da se prihvatite novih aktivnosti koje će možda biti napornije nego što ste pretpostavljali, ali će posao biti izuzetno interesantan. Vaši talenti biće maksimalno izraženi, ali i velika zavist nekih saradnika. Pokušajte da ne budete naivni i ne prihvatajte poslove koje treba da urade vaše kolege.

Škorpija

Pred velikim ste izazovima. Neke nove, dobre pozicije želite da sačuvate po svaku cenu. Malo je onih koji mogu da se mere s vama, ali morate biti spremni i na ustupke ili na neke vanredne troškove, jer ćete verovatno biti primorani na veće izdatke, pogotovo ukoliko želite da započnete unosan posao. Kada je u pitanju novac, moguć je priliv iz inostranstva ili ćete uspeti da zaključite posao koji će vam se vrlo brzo isplatiti.

Strelac

Za one predstavnike znaka koji su skloni nepromišljenim poslovnim potezima, posebno u finansijama, ovo je period koji nosi brojne probleme. U oblasti finansija potreban vam je savet nekog ko će biti spreman da preuzme odgovornost za vaše često pogrešne postupke. Uspećete i da obnovite poslovni odnos sa nekim ko je u međuvremenu izuzetno napredovao. Budite maksimalno oprezni s kim sklapate poslove, kako se nešto loše ne bi dogodilo.

Jarac

Pred vama je izuzetno naporan period, a vi nećete odoleti da ne krenete u nove poslove, čak i ako mnogo toga što ste preuzeli na sebe niste završili. Konkurencija je jaka, ali vi ne hajete mnogo za to. Želite da se dokažete u nekom novom poslu koji zahteva dobre organizacione sposobnosti. Imate i te kako smisla da napravite takav raspored obaveza i odabir saradnika da ćete uspeti u roku sve da završite, ali uz veliko fizičko i psihičko iscrpljivanje.

Vodolija

Za mnoge Vodolije ovo bi mogao da bude sjajan period. Verovatno ste na pravom putu, naročito ukoliko ste mladi, jer će neko uočiti vaše kvalitete i promovisati vas. Nekome je veoma stalo do vas i pokušaće da vas nagovori da budete nosilac jednog velikog i interesantnog projekta, jer za mnoge predstavljate autoritet u poslu kojim se bavite. Mediji, umetnost i sport – poslovi su u kojima ćete doći do izražaja.

Ribe

Tokom ovog perioda bićete prilično okupirani raznim poslovima koji vam mogu doneti dodatni stres ili ćete biti veoma angažovani. Trebalo bi da imate u vidu da se od vas očekuje da budete spremni da nekog zamenite ali, ukoliko radite ono za šta ste motivisani, pred vama je veliki uspeh. Ako ste spremni da uložite novac u novi privatni biznis, mogući su neočekivani dobici.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • FIAT TALENT POOL PROGRAM: Šansa za mlade inženjere
 • DODELJENO 12 PRESTIŽNIH MBA STIPENDIJA USPEŠNIM SRPSKIM MENADŽERIMA: Stipendije za najbolje
 • PRIVREDNA KOMORA SRBIJE ZA SUŠTINSKE REFORME: Sistemsko rešavanje urgentnih problema
 • UNIKA OSIGURANJE OSTVARUJE CILJEVE POSTAVLJENE DO 2020. GODINE: Dobar start u 2013. i dinamičan rast
 • BRITISH AMERICAN TOBACCO: KAKO BI IZGLEDAO SVET BEZ LEGALNE DUVANSKE INDUSTRIJE: U svetu nelegalno prodato 600 milijardi cigareta u 2012.
 • DIRK OLIN, EKSPERT U OBLASTI DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA, GOSTOVAO U BEOGRADU: Sunce najbolje dezinfikuje
 • XYZ PREMIUM FASHION STORE: Modno veče za pristupačni luksuz
 • KOMERCIJALNO TRŽIŠTE NEKRETNINA U BEOGRADU I REGIONU: Oporavak uvek dolazi posle krize
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (15): Definišite moć klijenata
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (5): Uživanje u poslu
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2013.
Podelite ovaj tekst: