DRUGI SAMIT 100 BIZNIS LIDERA JIE: Regionalne veze i dalje prioritet

Drugi Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope „Dogovor za novo doba“ imao je za glavnu temu – kako iskoristiti dosadašnja iskustva i potencijale regiona za kreiranje održivih projekata za zajednički nastup na trećim tržištima i za smanjenje nezaposlenosti

Milan Petrović, Milo Đukanović i Duško Knežević

Milan Petrović, Milo Đukanović i Duško Knežević

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope „Dogovor za novo doba“ održan je 23. i 24. maja 2013. godine u hotelu Splendid u Bečićima, u Crnoj Gori. Koorganizatori skupa su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Atlas Fondacija, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i u saradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Združenjem Menadžera Slovenije (MAS) i uz pomoć BBI banke iz Sarajeva. Glavna tema drugog po redu Samita 100 bila je kako iskoristiti dosadašnja iskustva i potencijale regiona za kreiranje održivih projekata za zajednički nastup na trećim tržištima, ali i za saradnju u regionu koja bi doprinela konkurentnijim proizvodima i uslugama i rešavanju gorućeg problema nezaposlenosti u regionu.

Samit 100 svečano su otvorili Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Duško Knežević, predsednik Atlas Fondacije, i premijer Crne Gore Milo Đukanović. Na svečanom otvaranju Samita 100 u prisustvu premijera Crne Gore bilo je organizovano pristupanje građevinskih kompanija Crne Gore regionalnom konzorcijumu Feniks, koji okuplja firme iz građevinskog sektora iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Dvodnevnom Samitu prisustvovalo je oko 100 najuticajnijih biznis lidera i oko 50 gostiju iz regiona. Samitu su, pored premijera Đukanovića, prisustvovali i premijer Republike Srbije Ivica Dačić, predsedavajući Veća Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda, ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Stanko Stepišnik, i zamenik ministra ekonomije Makedonije Hristijan Delev. Oni su svojim učešćem u diskusiji na završnom plenarnom panelu pokazali spremnost predstavnika vlada i političara da prihvate konkretne predloge koji dolaze iz privrede, što je sa velikim zadovoljstvom prihvaćeno od šire poslovne zajednice.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • FIAT TALENT POOL PROGRAM: Šansa za mlade inženjere
 • DODELJENO 12 PRESTIŽNIH MBA STIPENDIJA USPEŠNIM SRPSKIM MENADŽERIMA: Stipendije za najbolje
 • PRIVREDNA KOMORA SRBIJE ZA SUŠTINSKE REFORME: Sistemsko rešavanje urgentnih problema
 • UNIKA OSIGURANJE OSTVARUJE CILJEVE POSTAVLJENE DO 2020. GODINE: Dobar start u 2013. i dinamičan rast
 • BRITISH AMERICAN TOBACCO: KAKO BI IZGLEDAO SVET BEZ LEGALNE DUVANSKE INDUSTRIJE: U svetu nelegalno prodato 600 milijardi cigareta u 2012.
 • DIRK OLIN, EKSPERT U OBLASTI DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA, GOSTOVAO U BEOGRADU: Sunce najbolje dezinfikuje
 • XYZ PREMIUM FASHION STORE: Modno veče za pristupačni luksuz
 • KOMERCIJALNO TRŽIŠTE NEKRETNINA U BEOGRADU I REGIONU: Oporavak uvek dolazi posle krize
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (15): Definišite moć klijenata
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (5): Uživanje u poslu
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2013.
Podelite ovaj tekst: