TV SLIKE I PRILIKE: Provera izdržljivosti

Scena iz nove urbano-zabavne serije „Istine i laži“, na Prvoj TV: sedi snužden penzioner proruske orijentacije, a supruga ga šaljivo pita: „Šta ti je, da se nije Putin razboleo?“ Zaplet ide dalje svojim tokom, ovo je usputna dosetka, ali briga za zdravlje Vladimira Putina je planetarna opsesija u čije se odgonetanje uključio i američki reditelj Oliver Stoun, koji je imao čast da, pred kamerama, 19 sati razgovara sa ruskim predsednikom. Režirao je četiri dokumentarne emisije (prikazane na RTS) i napisao knjigu o ovom susretu.

Piše: Branislava Džunov

Naravno da je bio privilegovan da toliko vremena provede sa svetskim liderom, bio je svestan toga, kao i Putinove strpljivosti da učestvuje u ovom TV poduhvatu. Stoun se upustio u jedinstvenu avanturu da demistifikuje enigmu „Putin“. Pitanja su bila duga, proračunata, sa skrivenim zamkama, a odgovori ljubazni, načelni, sa preciznim pronalaženjem postavljenih mina. Menjani su ambijenti, raskošni i svedeni, od Kremlja do sibirskih pustara. U svemu, neponovljivo. I šta smo saznali o Putinu? Malo, ništa više od onog što je već dostupno, samo je ponešto postalo jasnije, eksplicitnije.

U interesu istrage

Na terenu zloupotreba caruju TV Pink i TV Hepi, koje se danima bave slučajem pevačice ubijene pre godinu dana, a ubica još nije otkriven. Svakodnevno, po više sati, ličnosti najrazličitijih zanimanja, od psihologa do kriminologa, od rodbine do radoznalaca analiziraju pod kakvim okolnostima je nesrećna mlada žena izgubila život. Bez ustručavanja se nagađaju ubice, izražavaju sumnje u nevinost pojedinih osoba, a osumnjičeni slikaju i opisuju kao bizarni tipovi… Takav pristup nije dopušten, suprotan je zakonu. A gledaoci se lepe kao muve, jedva čekaju da se uključe u program i kažu šta oni misle, iznesu svoje hipoteze. Čak su i političari počeli da se ubacuju u tu morbidnu dramu. Da li je to normalno? Niko zvanično ne reaguje, a čini se da bi neko morao da postavi crtu. Ili je sve to orkestrirano u interesu istrage?

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • KOMPANIJE SVE VIŠE ULAŽU U POBOLJŠANJE KVALITETA GORIVA: Srbija prati svetske trendove u potrošnji aditiviranih goriva
  • NACIONALNI PORTAL OTVORENIH PODATAKA DATA.GOV.RS Portal za razvoj privrede i informisanje građana
  • OKRUGLI STO: PRILOZI ZA PRIVREDNU ISTORIJU JUGOSLAVIJE I SRBIJE: Da li je hiperin acija bila naša “prvobitna akumulacije kapitala”
  • MIKAEL NIELSEN, IZVRŠNI POTPREDSEDNIK JYSK NORDICA ZADUŽEN ZA MALOPRODAJU: Najveći rast ostvarujemo na srpskom tržištu
  • Potrebni poreski podsticaji za mlade i nezaposlene
  • MENADŽERSKI VODIČ: Oprezno s Fejsbukom
  • PORUKE VREMENA PROŠLIH – ISTORIJA I TRADICIJA FILANTROPIJE U SRBIJI U 20. I 21. VEKU (2) Značajni filantropi u Srbiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2017.
Podelite ovaj tekst: